Kolay Kısır Tanımı İçin Materyaller
4 çay bardağı ince bulgur
Yarım demet maydanoz
7-8 kısım yeşil soğan
4-5 kol dere otu
3-4 kısım nane
Yarım su bardağı zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı biber salçası
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Sıcak su
1 adet limon
2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
Kolay Kısır Tanımı Yapılışı
Bulgur bir kaba alınır üstünü örtecek kadar sıcak su eklenir. Şişmesi için beklenir.
Bu sırada kuru soğan incecik doğranır. 2-3 yemek kaşığı yağda pembeleşene kadar kavrulur.
Sonra salçalar eklenir. 1-2 dakika kavrulduktan sonra ocaktan alınır, soğumaya bırakılır.
Yeşillikler ince ince doğranır.
Islanan bulgur biraz soğuyunca salça sos ve baharatlarla karıştırılır.
Limon suyu ve nar ekşisi de eklenir.
Akabinde yeşillikler ve en son olarak da kalan zeytinyağı eklenir.
Hazırlanan kısır servis tabağına alınır.
Limon ve turşuyla süslenir. Afiyet olsun….
4 çay bardağı ince bulgur
Yarım demet maydanoz
7-8 kısım yeşil soğan
4-5 kol dere otu
3-4 kısım nane
Yarım su bardağı zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı biber salçası
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Sıcak su
1 adet limon
2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
Kolay Kısır Tanımı Yapılışı
Bulgur bir kaba alınır üstünü örtecek kadar sıcak su eklenir. Şişmesi için beklenir.
Bu sırada kuru soğan incecik doğranır. 2-3 yemek kaşığı yağda pembeleşene kadar kavrulur.
Sonra salçalar eklenir. 1-2 dakika kavrulduktan sonra ocaktan alınır, soğumaya bırakılır.
Yeşillikler ince ince doğranır.
Islanan bulgur biraz soğuyunca salça sos ve baharatlarla karıştırılır.
Limon suyu ve nar ekşisi de eklenir.
Akabinde yeşillikler ve en son olarak da kalan zeytinyağı eklenir.
Hazırlanan kısır servis tabağına alınır.
Limon ve turşuyla süslenir. Afiyet olsun….