Kolay Lahmacun Tanımı İçin Gereçler
1 paket lavaş (12 tane)
Harcı için:
500 gram kıyma
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
2 adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet yeşil biber
3 adet kırmızı biber
1 tutam maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
Kolay Lahmacun Tanımı Yapılışı
Rondada soğanı, sarımsağı çektirip kaba koyuyoruz.
Tıpkı biçimde yeşilbiber kırmızıbiber, maydanozu koyup çekiyoruz.
Akabinde kıymamızın üzerine döküyoruz.
Su, sıvı yağ, domates salçası ve baharatları kıymamıza ekleyip karıştırıyoruz.Lahmacun içinin kıvamı sulu olmalıdır.
En az yarım saat buzdolabında bekletiyoruz.
Daha sonra lavaşın üzerine bu harçtan koyup elimizle kıymayı yayıyoruz.
Hazırladığımız lahmacunları ayarı alt üst çalışacak formda evvelce ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirip alıyoruz.
Sonra servise hazır.
Afiyetle olsun.
1 paket lavaş (12 tane)
Harcı için:
500 gram kıyma
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
2 adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet yeşil biber
3 adet kırmızı biber
1 tutam maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
Kolay Lahmacun Tanımı Yapılışı
Rondada soğanı, sarımsağı çektirip kaba koyuyoruz.
Tıpkı biçimde yeşilbiber kırmızıbiber, maydanozu koyup çekiyoruz.
Akabinde kıymamızın üzerine döküyoruz.
Su, sıvı yağ, domates salçası ve baharatları kıymamıza ekleyip karıştırıyoruz.Lahmacun içinin kıvamı sulu olmalıdır.
En az yarım saat buzdolabında bekletiyoruz.
Daha sonra lavaşın üzerine bu harçtan koyup elimizle kıymayı yayıyoruz.
Hazırladığımız lahmacunları ayarı alt üst çalışacak formda evvelce ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirip alıyoruz.
Sonra servise hazır.
Afiyetle olsun.