Kolay Lokanta Usulü Kara (Mor) Lahana Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
1 adet büyük mor lahana
1,5 yemek kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 su bardağı üzüm sirkesi
1,5 su bardağı su
Kolay Lokanta Usulü Kara (Mor) Lahana Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak lahanayı iyice yıkayıp ince ince doğrayalım.
Karıştırması kolay olsun diye geniş bir kaba alalım.
Üzerine kaya tuzu, limon tuzu, üzüm sirkesi ve suyu ekleyip elimizle ovarak iyice karıştıralım.
Daha sonra cam kavanozlara koyup kapağını sıkıca kapatalım.
Buz dolabına kaldırıp 3 -4 gün bekletelim.
3-4 gün bekledikten sonra lahana salatamız sofralardaki yerini almaya hazır
Not: Ben genelde bu turşuyu salatalara ekliyorum. Tercihe göre sade olarakta tüketebilirsiniz Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Kolay Lokanta Usulü Kara (Mor) Lahana Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 adet büyük mor lahana
1,5 yemek kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 su bardağı üzüm sirkesi
1,5 su bardağı su
Kolay Lokanta Usulü Kara (Mor) Lahana Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak lahanayı iyice yıkayıp ince ince doğrayalım.
Karıştırması kolay olsun diye geniş bir kaba alalım.
Üzerine kaya tuzu, limon tuzu, üzüm sirkesi ve suyu ekleyip elimizle ovarak iyice karıştıralım.
Daha sonra cam kavanozlara koyup kapağını sıkıca kapatalım.
Buz dolabına kaldırıp 3 -4 gün bekletelim.
3-4 gün bekledikten sonra lahana salatamız sofralardaki yerini almaya hazır
Not: Ben genelde bu turşuyu salatalara ekliyorum. Tercihe göre sade olarakta tüketebilirsiniz Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Kolay Lokanta Usulü Kara (Mor) Lahana Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı