Son konular

Kolay Malaga Pastası

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Kolay Malaga Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Keki İçin;
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2.5 yemek kaşığı kakao
1.5 su bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması İçin;
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1.5 yemek kaşığı un
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket toz krem şanti
12 adet muz
Islatmak İçin;
1 çay bardağı süt
Çikolata Ganajı İçin;
200 ml çiğ krema
80 gram bitter çikolata
80 gram sütlü çikolata
Süslemek İçin;
Antep fıstığı veya fındık

Kolay Malaga Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için öncelikle yumurtaları ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştıralım ardından un,kakao,nişasta, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip düşük ayarda çok az çırpıyoruz. Yağladığımız büyük dikdörtgen borcama döküp 170 derece alt üst ayarda 20 dk pişiriyoruz.
Kreması için tereyağ ve krem şanti hariç tüm malzemeleri bir tencereye koyup sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Koyulaşınca ocağın altını kapatalım. Bir kaşık tereyağını ekleyip karıştıralım. Üzerini kapatıp biraz ılımaya bırakalım.
Kek soğuduktan sonra bir çay bardağı soğuk sütle ıslatalım.
Kremaya bir paket krem şanti ekleyip mikserle 3-4 dakika yüksek ayarda çırpalım. Kekin üzerine kremayı düzgün bir şekilde yayalım ve muzları dizelim.
Sos için kremayı ısıtıyoruz (kaynatmayın). Ocaktan alıp içine çikolatayı ekleyip karıştırarak eritiyoruz.
10 dk beklettikten sonra çikolata sosu muzların üzerine gezdiriyoruz.
Süslemek için benmari usulü erittiğimiz çikolatayı muzların üzerine ince şeritler halinde döküyoruz ve kenarlarına antep fıstığı serpiyoruz. 2-3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kolay Malaga Pastası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt