Kolay Mantı Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1,5 su bardağı ılık su
Tuz
Aldığı kadar un
İçi için
250 gram kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
Karabiber
Tuz
Üzerine;
Sarımsaklı yoğurt
Tereyağı
Pulbiber
Toz kırmızı biber
Kolay Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamuru yoğurarak başlayalım. Biraz sert bir hamur olması gerekiyor. Bu ölçü den epey çıkıyor yarıya indirebilirsiniz.
Hamuru yoğurduktan sonra 10 dakika dinlensin. Bu esnada biz kıyma soğan tuz ve karabiberi yoğuralım.
Hamuru bezelere ayıralım. İlk bezeyi açınca manti aparatına yerleştirelim.
İçine kıymalı harçtan koyalım ve diğer bezeyide açıp kıymaların üzerine kapatalım.
Oklava ile aparatta mantıyı açarak kesilmesini sağlayalım. Bütün hamura bu işlemi yapalım.
Daha sonra kaynar suya biraz tuz ve sıvı yağ dökerek mantimizi ilave edip haşlayalım.
Haşlanan mantiyi tabaklara alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve baharatlarla eritilmiş tereyağı ilave edelim. Deneyenlerin şimdiden ellerine sağlık
Kolay Mantı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
1,5 su bardağı ılık su
Tuz
Aldığı kadar un
İçi için
250 gram kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
Karabiber
Tuz
Üzerine;
Sarımsaklı yoğurt
Tereyağı
Pulbiber
Toz kırmızı biber
Kolay Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamuru yoğurarak başlayalım. Biraz sert bir hamur olması gerekiyor. Bu ölçü den epey çıkıyor yarıya indirebilirsiniz.
Hamuru yoğurduktan sonra 10 dakika dinlensin. Bu esnada biz kıyma soğan tuz ve karabiberi yoğuralım.
Hamuru bezelere ayıralım. İlk bezeyi açınca manti aparatına yerleştirelim.
İçine kıymalı harçtan koyalım ve diğer bezeyide açıp kıymaların üzerine kapatalım.
Oklava ile aparatta mantıyı açarak kesilmesini sağlayalım. Bütün hamura bu işlemi yapalım.
Daha sonra kaynar suya biraz tuz ve sıvı yağ dökerek mantimizi ilave edip haşlayalım.
Haşlanan mantiyi tabaklara alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve baharatlarla eritilmiş tereyağı ilave edelim. Deneyenlerin şimdiden ellerine sağlık
Kolay Mantı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı