Kolay Mayasız Poğaça Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta (1 adedinin sarısını üzeri için ayırın)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet kabartma tozu
Alabildiğince un (Yaklaşık 4 su bardağı)
İçine
Maydanoz ve lor peyniri
Üzerine
1 adet yumurta sarısı
Kolay Mayasız Poğaça Tanımı Yapılışı
Poğaça hamurunu hazırlayarak başlayalım hamur için derince bir yoğurma kabı alalım. Sıvı olan gereçlerimizi yani yoğurt, yumurta, sıvı yağı alarak güzelce karıştıralım.
Sıvı gereçlere tuzu ek edelim bir sefer daha karıştırıp kuru materyalleri eklemeye geçelim. Kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ek ederek yoğurmaya başlayalım.
Hamur elimize yapışmayacak kıvama gelene kadar azar azar un ekleyelim. Yaklaşık 4 su bardağı un kâfi olacaktır. Hamurumuz hazır.
Poğaçanın iç harcını hazırlayalım ben iç harç için maydanoz ve lor peyniri kullandım fakat iç harcı dilediğiniz halde çeşitlendirebilirsiniz.
Sıra poğaçalarımızı pişirmede poğaçalarımız hazırlandıktan sonra mayalanmasına gerek olmadan evvelce ısıttığımız 175 derece fırında alt üstü kızarana kadar pişirilir.
Bu formda hazırladığımız poğaçalar yumuşacık pofuduk üslupta poğaçalardan olmazlar. Kabartma tozu kullandığımız ve mayalandırma yapmadığımız için poğaçalarımız kurabiye usulüne daha yakın olacaklardır. Fakat tadları pek âlâ olacaktır. Bu tanım ile 1 tepsi poğaça elde edebilirsiniz.
Poğaçaları dilerseniz dondurucuda koruma edebilir daha sonra fırında ısıtarak tüketebilir.
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta (1 adedinin sarısını üzeri için ayırın)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet kabartma tozu
Alabildiğince un (Yaklaşık 4 su bardağı)
İçine
Maydanoz ve lor peyniri
Üzerine
1 adet yumurta sarısı
Kolay Mayasız Poğaça Tanımı Yapılışı
Poğaça hamurunu hazırlayarak başlayalım hamur için derince bir yoğurma kabı alalım. Sıvı olan gereçlerimizi yani yoğurt, yumurta, sıvı yağı alarak güzelce karıştıralım.
Sıvı gereçlere tuzu ek edelim bir sefer daha karıştırıp kuru materyalleri eklemeye geçelim. Kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ek ederek yoğurmaya başlayalım.
Hamur elimize yapışmayacak kıvama gelene kadar azar azar un ekleyelim. Yaklaşık 4 su bardağı un kâfi olacaktır. Hamurumuz hazır.
Poğaçanın iç harcını hazırlayalım ben iç harç için maydanoz ve lor peyniri kullandım fakat iç harcı dilediğiniz halde çeşitlendirebilirsiniz.
Sıra poğaçalarımızı pişirmede poğaçalarımız hazırlandıktan sonra mayalanmasına gerek olmadan evvelce ısıttığımız 175 derece fırında alt üstü kızarana kadar pişirilir.
Bu formda hazırladığımız poğaçalar yumuşacık pofuduk üslupta poğaçalardan olmazlar. Kabartma tozu kullandığımız ve mayalandırma yapmadığımız için poğaçalarımız kurabiye usulüne daha yakın olacaklardır. Fakat tadları pek âlâ olacaktır. Bu tanım ile 1 tepsi poğaça elde edebilirsiniz.
Poğaçaları dilerseniz dondurucuda koruma edebilir daha sonra fırında ısıtarak tüketebilir.