Resimli Kolay Misafir İkramları,
Malzemeler
3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı un
1 su bardağından biraz az sut
12 su bardağı sıvı ya?
1 adet limon
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilin
imageskolaymisafirikramlari5ad3ef7833533
Yapılışı: Yumurtalar ve şeker, karışım bembeyaz olana kadar cırpılır Un, sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilin de eklenerek karıştırılır Ayrı bir yerde limonun kabuğu rendelenir, suyu da sıkılırak bir bardağa konur Limon suyunun uzerine sut konularak 1 su bardağına tamamlanır Bu iki malzeme de karışıma eklenerek, hic topak kalmayana kadar karıştırılır Dilerseniz limon yerine portakal da kullanabilirsiniz Yağlanmış kalıba dokulen kek karışımı, onceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 4045 dakika pişirilirAfiyet olsun
KARNIYARIK BOREĞİ
Malzemeler:
3 Yufka
1 su bardağı sıvı yağ
1 Yumurta
200 gr Peynir
1 Demet Maydanoz
2 Domates
6 Sivri biber
imageskolaymisafirikramlari5ad3ef79e36f0
Yapılışı:
Oncelikle yufkaları 4 er parcaya ayırın Her bir parcaya sıvı yağ surun Ucgen parcanın yuvarlak kenarından 1 cm genişliğin de bir şerit keserek ayırın Ucgen parcayı uzun kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın Yufkanın ortasına geldiğinizde ayırdığınız 1 cm şeridi dikey olarak ortasına yerleştirip sarmaya devam edin
Rulonun iki ucunu ust uste gelecek şekilde birleştirin ve şeridin kalan kısmıyla sarıp karnıyarık şeklini verin Maydanozu yıkayıp ince ince kıyın Peynirle karıştırıp yufkanın icine doldurun Domates dilimleri ve ikiye kesilmiş biber ile susleyin Yumurtayı uzerine surup orta ısılı fırında 3035 dk kızarıncaya kadar pişirin
KOLAY BOREK
Malzemeler:
4 adet yufka
500 gr sert hafif tuzlu beyaz peynir (isterseniz kıyılış maydonoz da ekleyebilirsiniz)
Yufkaları yağlamak icin aycicek yağı
Uzeri icin yumurta sarısı, susam ve corekotu
imageskolaymisafirikramlari5ad3ef7b87781
Yapılışı:
Bir yufkayı duz bir zemine alıp fırcayla her yerini yağlayın Cok yağlamayın sonra ağır oluyor Uzerine bir yufka daha serip tekrar yağlayın ve bıcakla 8 parcaya bolun (sigara boreği gibi) Her parcanın geniş kısmına rendelenmiş beyaz peynir koyun ve kenarlarını ice kıvırıp rulo şeklinde sarın Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin Kalan 2 yufka ile de aynı işlemleri tekrarlayın Boreklerin uzerine yumurta sarısı surup isterseniz susam ve corekotu serpin ve 190 derecede onceden ısınmış fırında uzerleri guzelce kızarana ve cıtır cıtır olana kadar pişirin Sıcak yada soğuk servis yapılabilir
Kolay Alman Pastası
MALZEMELER
2 YUMURTA
34 CAY BARDAĞI ERİMİŞ MARGARİN
1 CAY BARDAĞI YOĞURT
3 CAY BARDAĞI UN
1,5 CAY BARDAĞI ŞEKER
1 PAKET KABARTMA TOZU
KREMASI:
1 YUMURTA SARISI
50 GR MARGARİN
2,5 SU BARDAĞI SUT
3 CORBA KAŞIĞI UN (TEPELEME)
1 CAY BARDAĞI ŞEKER
2 PAKET VANİLYA
PUDRA ŞEKERİ (UZERİ İCİN)
imageskolaymisafirikramlari5ad3ef7d42a6e
Yumurtaları şeker ile birlikte beyazlaşıp kopurene dek cırpalım Yoğurdu ve eritip soğuttuğumuz margarini ekleyip yarım dk daha cırpalım Elenmiş unu, kabartma tozunu ekleyerek mikserin duşuk ayarı ile veya cırpma teliyle karıştıralım Kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serpelim Hamuru kalıba boşaltıp 190° ısılı fırında pişirelim Tencereye unu, sutu, şekeri ve cırpılmış yumurta sarısını alıp karıştıralım Ağır ateşte ve surekli karıştırarak uzeri goz goz olana dek pişirelim Kremayı ateşten alıp soğutarak vanilyaları ve margarini eritmeden ekleyip mikserle yarım dk cırpalım Pastayı kalıbı icinde soğutup ikiye keselim Kremayı pastanın alt parcasının uzerine yayalım Uzerine pastanın ust katını oturtarak pudra şekeri eleyelim ve buzdolabında 45 saat beklettikten sonra servis yapalım
Malzemeler
3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı un
1 su bardağından biraz az sut
12 su bardağı sıvı ya?
1 adet limon
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilin
imageskolaymisafirikramlari5ad3ef7833533
Yapılışı: Yumurtalar ve şeker, karışım bembeyaz olana kadar cırpılır Un, sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilin de eklenerek karıştırılır Ayrı bir yerde limonun kabuğu rendelenir, suyu da sıkılırak bir bardağa konur Limon suyunun uzerine sut konularak 1 su bardağına tamamlanır Bu iki malzeme de karışıma eklenerek, hic topak kalmayana kadar karıştırılır Dilerseniz limon yerine portakal da kullanabilirsiniz Yağlanmış kalıba dokulen kek karışımı, onceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 4045 dakika pişirilirAfiyet olsun
KARNIYARIK BOREĞİ
Malzemeler:
3 Yufka
1 su bardağı sıvı yağ
1 Yumurta
200 gr Peynir
1 Demet Maydanoz
2 Domates
6 Sivri biber
imageskolaymisafirikramlari5ad3ef79e36f0
Yapılışı:
Oncelikle yufkaları 4 er parcaya ayırın Her bir parcaya sıvı yağ surun Ucgen parcanın yuvarlak kenarından 1 cm genişliğin de bir şerit keserek ayırın Ucgen parcayı uzun kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın Yufkanın ortasına geldiğinizde ayırdığınız 1 cm şeridi dikey olarak ortasına yerleştirip sarmaya devam edin
Rulonun iki ucunu ust uste gelecek şekilde birleştirin ve şeridin kalan kısmıyla sarıp karnıyarık şeklini verin Maydanozu yıkayıp ince ince kıyın Peynirle karıştırıp yufkanın icine doldurun Domates dilimleri ve ikiye kesilmiş biber ile susleyin Yumurtayı uzerine surup orta ısılı fırında 3035 dk kızarıncaya kadar pişirin
KOLAY BOREK
Malzemeler:
4 adet yufka
500 gr sert hafif tuzlu beyaz peynir (isterseniz kıyılış maydonoz da ekleyebilirsiniz)
Yufkaları yağlamak icin aycicek yağı
Uzeri icin yumurta sarısı, susam ve corekotu
imageskolaymisafirikramlari5ad3ef7b87781
Yapılışı:
Bir yufkayı duz bir zemine alıp fırcayla her yerini yağlayın Cok yağlamayın sonra ağır oluyor Uzerine bir yufka daha serip tekrar yağlayın ve bıcakla 8 parcaya bolun (sigara boreği gibi) Her parcanın geniş kısmına rendelenmiş beyaz peynir koyun ve kenarlarını ice kıvırıp rulo şeklinde sarın Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin Kalan 2 yufka ile de aynı işlemleri tekrarlayın Boreklerin uzerine yumurta sarısı surup isterseniz susam ve corekotu serpin ve 190 derecede onceden ısınmış fırında uzerleri guzelce kızarana ve cıtır cıtır olana kadar pişirin Sıcak yada soğuk servis yapılabilir
Kolay Alman Pastası
MALZEMELER
2 YUMURTA
34 CAY BARDAĞI ERİMİŞ MARGARİN
1 CAY BARDAĞI YOĞURT
3 CAY BARDAĞI UN
1,5 CAY BARDAĞI ŞEKER
1 PAKET KABARTMA TOZU
KREMASI:
1 YUMURTA SARISI
50 GR MARGARİN
2,5 SU BARDAĞI SUT
3 CORBA KAŞIĞI UN (TEPELEME)
1 CAY BARDAĞI ŞEKER
2 PAKET VANİLYA
PUDRA ŞEKERİ (UZERİ İCİN)
imageskolaymisafirikramlari5ad3ef7d42a6e
Yumurtaları şeker ile birlikte beyazlaşıp kopurene dek cırpalım Yoğurdu ve eritip soğuttuğumuz margarini ekleyip yarım dk daha cırpalım Elenmiş unu, kabartma tozunu ekleyerek mikserin duşuk ayarı ile veya cırpma teliyle karıştıralım Kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serpelim Hamuru kalıba boşaltıp 190° ısılı fırında pişirelim Tencereye unu, sutu, şekeri ve cırpılmış yumurta sarısını alıp karıştıralım Ağır ateşte ve surekli karıştırarak uzeri goz goz olana dek pişirelim Kremayı ateşten alıp soğutarak vanilyaları ve margarini eritmeden ekleyip mikserle yarım dk cırpalım Pastayı kalıbı icinde soğutup ikiye keselim Kremayı pastanın alt parcasının uzerine yayalım Uzerine pastanın ust katını oturtarak pudra şekeri eleyelim ve buzdolabında 45 saat beklettikten sonra servis yapalım