Kolay Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için
2 adet yumurta akı(sarısı üzerine)
1 su bardağı süt (ılık)
1 su bardağı su (ılık)
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un (yaklaşık)
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
İç harcı içi
3 adet orta uzunluk patates (haşlanmış)
1 adet orta uzunluk soğan
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiberi
Patates baharatı(istediğiniz diğer baharat varsa ek edebilirsiniz)
Üzeri için
Yumurta sarısı
Susam
Kolay Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patatesleri haşlamak için ocağa koyalım.
Patatesler haşlanırken hamurunuzu hazırlayalım.
İki su bardağı unu kabımıza alıyoruz.
Havuz biçiminde içini açıp yumurta akı, yağ, süt ve suyu ek edip karıştırıyoruz (havuzun içini).
Sonra mayamızı ile birlikte tuz ve şeker i de ek ediyoruz.
Güzelce karıştırıp yavaş yavaş kalan unu da ek edip ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Hamurunuzun üstünü streç sinema ile kapatıp 40 dk dinlenmeye bırakıyoruz.
Haşlanan patatesleri soyup rendeleyip kavurduğumuz sıvı yağ ve soğan ile buluşturuyoruz.
Üzerine baharatları ek edip iç harcımızı hazırlıyoruz. ( ben patatesli tercih ettim öbür türlü bir iç harçta hazırlayabilirsiniz. ).
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp hal verebilirsiniz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam sepeliyoruz.
200 derece de 20-30 ortası alt üst kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun
Kolay Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için
2 adet yumurta akı(sarısı üzerine)
1 su bardağı süt (ılık)
1 su bardağı su (ılık)
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un (yaklaşık)
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
İç harcı içi
3 adet orta uzunluk patates (haşlanmış)
1 adet orta uzunluk soğan
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiberi
Patates baharatı(istediğiniz diğer baharat varsa ek edebilirsiniz)
Üzeri için
Yumurta sarısı
Susam
Kolay Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patatesleri haşlamak için ocağa koyalım.
Patatesler haşlanırken hamurunuzu hazırlayalım.
İki su bardağı unu kabımıza alıyoruz.
Havuz biçiminde içini açıp yumurta akı, yağ, süt ve suyu ek edip karıştırıyoruz (havuzun içini).
Sonra mayamızı ile birlikte tuz ve şeker i de ek ediyoruz.
Güzelce karıştırıp yavaş yavaş kalan unu da ek edip ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Hamurunuzun üstünü streç sinema ile kapatıp 40 dk dinlenmeye bırakıyoruz.
Haşlanan patatesleri soyup rendeleyip kavurduğumuz sıvı yağ ve soğan ile buluşturuyoruz.
Üzerine baharatları ek edip iç harcımızı hazırlıyoruz. ( ben patatesli tercih ettim öbür türlü bir iç harçta hazırlayabilirsiniz. ).
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp hal verebilirsiniz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam sepeliyoruz.
200 derece de 20-30 ortası alt üst kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun
Kolay Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı