Kolay San Sebastian Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı+ 1 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı un
2 paket vanilin
Yarım çay kaşığı tuz
400 gr labne
400 ml krema
5 adet yumurta
2 yemek kaşığı pekmez (tercihen)
Kolay San Sebastian Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuru malzemeleri bir kapta harmanlayın.
Üzerine; 400gr labne(sütaş kullandım), 400ml krema (tikveşli kullandım) ekleyin ve mikserle karışana kadar çırpın.
İçine 5 yumurtayı kırın ve tercihen 2 yemek kaşığı pekmez ekleyin (pekmez eklemek istemezsen başlangıçta şekeri 1 yemek kaşığı daha arttır) hepsini mikserle karışana kadar tekrar çırpın ve hazır.
Kek kalıbı önemli ,bu malzemeler ile 22-24cm bir kelepçeli kalıp uygun büyük olursa sonuç ince olur görüntü memnun etmez(tat aynı).
Kalıp 18-20cm olursa ölçü yarıya düşebilir.
Pişirme kağıdını elinle buruşturun ve kalıbına serin.
Hazırladığınız hamuru içine dökün ve doğru fırına midi fırında 250derece en üst rafta 25 dkda pişti.
Büyük fırınlarda üstten ısıtma açılıp 20dk yeterli olabilir.
Üstü yanacak ve yandığında içi hala biraz oynak olacak
Dışarıda soğutup en az 2saat de buzdolabında beklemesi önemli (mümkünse 1gece).
Enfes oldu muadillerine göre daha düşük bütçeli ve gayet de lezzetli deneyin tekrar yapacaksınız
Kolay San Sebastian Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı+ 1 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı un
2 paket vanilin
Yarım çay kaşığı tuz
400 gr labne
400 ml krema
5 adet yumurta
2 yemek kaşığı pekmez (tercihen)
Kolay San Sebastian Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuru malzemeleri bir kapta harmanlayın.
Üzerine; 400gr labne(sütaş kullandım), 400ml krema (tikveşli kullandım) ekleyin ve mikserle karışana kadar çırpın.
İçine 5 yumurtayı kırın ve tercihen 2 yemek kaşığı pekmez ekleyin (pekmez eklemek istemezsen başlangıçta şekeri 1 yemek kaşığı daha arttır) hepsini mikserle karışana kadar tekrar çırpın ve hazır.
Kek kalıbı önemli ,bu malzemeler ile 22-24cm bir kelepçeli kalıp uygun büyük olursa sonuç ince olur görüntü memnun etmez(tat aynı).
Kalıp 18-20cm olursa ölçü yarıya düşebilir.
Pişirme kağıdını elinle buruşturun ve kalıbına serin.
Hazırladığınız hamuru içine dökün ve doğru fırına midi fırında 250derece en üst rafta 25 dkda pişti.
Büyük fırınlarda üstten ısıtma açılıp 20dk yeterli olabilir.
Üstü yanacak ve yandığında içi hala biraz oynak olacak
Dışarıda soğutup en az 2saat de buzdolabında beklemesi önemli (mümkünse 1gece).
Enfes oldu muadillerine göre daha düşük bütçeli ve gayet de lezzetli deneyin tekrar yapacaksınız
Kolay San Sebastian Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı