Kolay Tavuk Çorbası (Enfes Lezzet) Tanımı İçin Materyaller
1 paket tavuk göğsü
10 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı nane
Tane karabiber
1 çay kaşığı toz karabiber
1 diş sarımsak
1 adet defne yaprağı
1 çay bardağı tel şehriye
Terbiye için;
2 yemek kaşığı un
yarım bardak su
2 yemek kaşığı limon suyu
Kolay Tavuk Çorbası (Enfes Lezzet) Tanımı Yapılışı
Tavuk göğsümüzü 10 su bardağı suda yaklaşık 25 dakika haşlıyoruz.
Haşlarken içine bi diş doğranmamış sarımsak, defne yaprağı, tuz ve tane karabiber atalım.
Öteki tarafta 3 yemek kaşığı una 2 yemek kaşığı limon suyu ve biraz su ekleyip terbiye hazırlayalım.
Tavukları pişince çıkarıp didikleyelim başka taraftan da tavuk suyuna yel şehriye ekleyelim.
Tel şehriye pişince içine terbiyeyi ekleyelim bi yandan da karıştıralım ki topaklanma olmasın.
Son olarak tavuklarımızı ve baharatımızı ekleyip servis edelim.
Ben serviste kızarmış ekmek kullandım olağanüstü oluyor.
Deneyenlere afiyet olsun
1 paket tavuk göğsü
10 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı nane
Tane karabiber
1 çay kaşığı toz karabiber
1 diş sarımsak
1 adet defne yaprağı
1 çay bardağı tel şehriye
Terbiye için;
2 yemek kaşığı un
yarım bardak su
2 yemek kaşığı limon suyu
Kolay Tavuk Çorbası (Enfes Lezzet) Tanımı Yapılışı
Tavuk göğsümüzü 10 su bardağı suda yaklaşık 25 dakika haşlıyoruz.
Haşlarken içine bi diş doğranmamış sarımsak, defne yaprağı, tuz ve tane karabiber atalım.
Öteki tarafta 3 yemek kaşığı una 2 yemek kaşığı limon suyu ve biraz su ekleyip terbiye hazırlayalım.
Tavukları pişince çıkarıp didikleyelim başka taraftan da tavuk suyuna yel şehriye ekleyelim.
Tel şehriye pişince içine terbiyeyi ekleyelim bi yandan da karıştıralım ki topaklanma olmasın.
Son olarak tavuklarımızı ve baharatımızı ekleyip servis edelim.
Ben serviste kızarmış ekmek kullandım olağanüstü oluyor.
Deneyenlere afiyet olsun