Kolay Tavuk Yemekleri
Kolay Tavuk Yemekleri
Tavuk Baget
imageskolaytavukyemekleri5ad3ebd013d4c
MALZEMELER
1 kgkadar tavuk paket
23 adet patates
2 kaşık salca
kekik,karabiber,pulbiber
YAPILIŞI
Tavuk bagetlerin uzerine gececek kadar su ve tuz ekleyinHaşlayınPatatesleri soyun,buyukluklerine gore 45 parcaya ayırın,sıvıyağda hafif kızartın,salcayı sulandırın,hepsini bir tepsiye yerleştirin,uzerine tavugun haşlama suyundan bir iki kepce boşaltınFırında yirmi dkkadar tavuklar iyice kızarana kadar pişirin
Tavuk Sote
imageskolaytavukyemekleri5ad3ebd166eaf
Malzemeler:
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
2 adet carliston biberi (doğranmış)
1 adet salcalık kırmızı biber (doğranmış)
500gr kuşbaşı tavuk goğsu
3 diş sarımsak (ince kıyılmış)
2 adet havuc (kup doğranmış)
250gr mantar (doğranmış)
1 yemek kaşığı salca
tuz, karabiber, kekik
sıcak su
Yapılışı:
Soğanı yemeklik doğrayıp geniş ve yayvan bir tencerede yağla kavurun
Doğranmış yeşil ve kırmızı biberleri ilave edip kavurmaya devam edin
Kuşbaşı tavuk etinide ortadan yuksek ateşte suyunu cekinceye kadar kavurun
Sırasıyla kup havuc, mantar, sarımsak ve en son salcayı tek tek ilave edip kavurun
Baharatlarıda ilave edip karıştırdıktan sonra yarım bardağa yakın sıcak su ilave edip kapağını kapatın
Kolay Tavuk Yemekleri
Tavuk Baget
imageskolaytavukyemekleri5ad3ebd013d4c
MALZEMELER
1 kgkadar tavuk paket
23 adet patates
2 kaşık salca
kekik,karabiber,pulbiber
YAPILIŞI
Tavuk bagetlerin uzerine gececek kadar su ve tuz ekleyinHaşlayınPatatesleri soyun,buyukluklerine gore 45 parcaya ayırın,sıvıyağda hafif kızartın,salcayı sulandırın,hepsini bir tepsiye yerleştirin,uzerine tavugun haşlama suyundan bir iki kepce boşaltınFırında yirmi dkkadar tavuklar iyice kızarana kadar pişirin
Tavuk Sote
imageskolaytavukyemekleri5ad3ebd166eaf
Malzemeler:
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
2 adet carliston biberi (doğranmış)
1 adet salcalık kırmızı biber (doğranmış)
500gr kuşbaşı tavuk goğsu
3 diş sarımsak (ince kıyılmış)
2 adet havuc (kup doğranmış)
250gr mantar (doğranmış)
1 yemek kaşığı salca
tuz, karabiber, kekik
sıcak su
Yapılışı:
Soğanı yemeklik doğrayıp geniş ve yayvan bir tencerede yağla kavurun
Doğranmış yeşil ve kırmızı biberleri ilave edip kavurmaya devam edin
Kuşbaşı tavuk etinide ortadan yuksek ateşte suyunu cekinceye kadar kavurun
Sırasıyla kup havuc, mantar, sarımsak ve en son salcayı tek tek ilave edip kavurun
Baharatlarıda ilave edip karıştırdıktan sonra yarım bardağa yakın sıcak su ilave edip kapağını kapatın