Kolaymı Kolay El Açması Nefis Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
2 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Yaklaşık 6 su bardağı kadar un
İç harcı
1 kilogram ıspanak
3 adet orta boy kuru soğan
100 gram beyaz peynir
Tuz karabiber pulbiber
Yağlamak için
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için
1 adet yumurta
Yarım yemek kaşığı yoğurt
Çörek otu
Kolaymı Kolay El Açması Nefis Ispanaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle ıspanakları güzelce yıkayalım doğrayalım.
Üzerine tuz ve kuru soğanları ekleyelim.
Elimizle ıspanakları iyice ovalım suyu çıksın ve suyunu sıkalım ayrı kaba alalım baharatını ve peynirini ekleyelim iç harcımız hazır.
Diğer taraftan un hariç diğer malzemeleri ekleyelim karıştıralım kontrollü şekilde un ekleyelim orta yumuşak pürüzsüz bir hamur elde edelim.
10 eşit bezeye bölelim üzerini bir bez ile örtelim 10 dk dinlendirelim.
Dinlenmiş bezeleri pasta tabağı boyunda açalım.
Büyük bir borcam veya servis tabağına alalım tabanı yağlayalım.
Bütün bezeleri merdane ile açıp aralarını sıvı yağ ile yağlayalım bütün bezeleri aynı şekil merdaneyle açıp her katı yağlayalım üstüne buzdolabı poşeti örtelim 20 dk dinlensin.
Dinlenmiş bezeleri tek tek tezgah üzerine elimizle çekerek açalım kolayca açılıcaktır.
Açtığımız hamura iç harcından serpelim.
Rulo saralım tepsiyi margarin veya tereyağ ile yağlayıp susam serpelim.
Rulo sardığımız bütün hamurları sırayla tepsi dolana kadar yuvarlayarak dizelim.
En son üzetine yoğurt ve yumurtalı karışımı sürelim çörek otu serelim.
170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dk pişirelim. Her fırının pişirme süresi farklılık göstereceği için kontrollü pişirmekte fayda var. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. Deneyecek olanlardan fotoğraf ve yorumlarınızı bekliyor olucam. Tarifle ilgili sormak istediklerinizi herzaman sorabilirsiniz. .
Kolaymı Kolay El Açması Nefis Ispanaklı Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için
2 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Yaklaşık 6 su bardağı kadar un
İç harcı
1 kilogram ıspanak
3 adet orta boy kuru soğan
100 gram beyaz peynir
Tuz karabiber pulbiber
Yağlamak için
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için
1 adet yumurta
Yarım yemek kaşığı yoğurt
Çörek otu
Kolaymı Kolay El Açması Nefis Ispanaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle ıspanakları güzelce yıkayalım doğrayalım.
Üzerine tuz ve kuru soğanları ekleyelim.
Elimizle ıspanakları iyice ovalım suyu çıksın ve suyunu sıkalım ayrı kaba alalım baharatını ve peynirini ekleyelim iç harcımız hazır.
Diğer taraftan un hariç diğer malzemeleri ekleyelim karıştıralım kontrollü şekilde un ekleyelim orta yumuşak pürüzsüz bir hamur elde edelim.
10 eşit bezeye bölelim üzerini bir bez ile örtelim 10 dk dinlendirelim.
Dinlenmiş bezeleri pasta tabağı boyunda açalım.
Büyük bir borcam veya servis tabağına alalım tabanı yağlayalım.
Bütün bezeleri merdane ile açıp aralarını sıvı yağ ile yağlayalım bütün bezeleri aynı şekil merdaneyle açıp her katı yağlayalım üstüne buzdolabı poşeti örtelim 20 dk dinlensin.
Dinlenmiş bezeleri tek tek tezgah üzerine elimizle çekerek açalım kolayca açılıcaktır.
Açtığımız hamura iç harcından serpelim.
Rulo saralım tepsiyi margarin veya tereyağ ile yağlayıp susam serpelim.
Rulo sardığımız bütün hamurları sırayla tepsi dolana kadar yuvarlayarak dizelim.
En son üzetine yoğurt ve yumurtalı karışımı sürelim çörek otu serelim.
170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dk pişirelim. Her fırının pişirme süresi farklılık göstereceği için kontrollü pişirmekte fayda var. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. Deneyecek olanlardan fotoğraf ve yorumlarınızı bekliyor olucam. Tarifle ilgili sormak istediklerinizi herzaman sorabilirsiniz. .
Kolaymı Kolay El Açması Nefis Ispanaklı Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı