Kömbe Lezzetinde Ispanaklı Tava Böreği Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
2,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı yoğurt (dolu olmayacak)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı ılık su
İç harcı için;
1 bağ ıspanak (250_300 gram kadar)
1 büyük kuru soğan
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası (silme)
Pul biber, kimyon, tuz damak zevkinize nazaran
Kömbe Lezzetinde Ispanaklı Tava Böreği Tanımı Yapılışı
Yoğurma kabının içeresine un yoğurt sıvı yağ ve tuzu koyup ılık su ile birlikte, karıştırarak, yumuşak bir hamur elde ediyoruz üzerine bir poşet kapatıp bekletiyoruz.
Bu ortada iç harcını hazırlıyoruz, ıspanakları temizleyip doğrayıp yıkayalım, 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip bekletelim,.
Tavaya yağı koyalım, orta ateşte, soğanı yemeklik doğrayıp kavuralım, salçasını ekleyip, bir iki çeşit çevirelim.
Ispanakların suyunu ellerimizle yeterlice sıkarak, tavaya ekleyelim.
Baharatlarını atıp karıştıralım, ocağı kapatalım, soğutalım.
Hamuru iki bezeye ayıralım, birinci bezeyi, oklavayla un serperek tava dan biraz daha büyük açalım.
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ döktüğümüz tavaya serelim, ortaya harçtan koyup, tekrar üzerine ikinci bezeyle kapatalım.
Ocağın büyük gözünde kısıktan biraz fazla ateşte her tarafını güzelce pişirelim, ( tavayı çevire çevire).
Art tarafını da tekrar tavaya yağ 2 yemek kaşığı sıvı yağ döküp, birebir biçimde pişirelim.
O kadar lezzetli ki kesinlikle denemelisiniz
Hamuru için;
2,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı yoğurt (dolu olmayacak)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı ılık su
İç harcı için;
1 bağ ıspanak (250_300 gram kadar)
1 büyük kuru soğan
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası (silme)
Pul biber, kimyon, tuz damak zevkinize nazaran
Kömbe Lezzetinde Ispanaklı Tava Böreği Tanımı Yapılışı
Yoğurma kabının içeresine un yoğurt sıvı yağ ve tuzu koyup ılık su ile birlikte, karıştırarak, yumuşak bir hamur elde ediyoruz üzerine bir poşet kapatıp bekletiyoruz.
Bu ortada iç harcını hazırlıyoruz, ıspanakları temizleyip doğrayıp yıkayalım, 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip bekletelim,.
Tavaya yağı koyalım, orta ateşte, soğanı yemeklik doğrayıp kavuralım, salçasını ekleyip, bir iki çeşit çevirelim.
Ispanakların suyunu ellerimizle yeterlice sıkarak, tavaya ekleyelim.
Baharatlarını atıp karıştıralım, ocağı kapatalım, soğutalım.
Hamuru iki bezeye ayıralım, birinci bezeyi, oklavayla un serperek tava dan biraz daha büyük açalım.
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ döktüğümüz tavaya serelim, ortaya harçtan koyup, tekrar üzerine ikinci bezeyle kapatalım.
Ocağın büyük gözünde kısıktan biraz fazla ateşte her tarafını güzelce pişirelim, ( tavayı çevire çevire).
Art tarafını da tekrar tavaya yağ 2 yemek kaşığı sıvı yağ döküp, birebir biçimde pişirelim.
O kadar lezzetli ki kesinlikle denemelisiniz