Kömbe Malatya (Akçadağ) Usulü Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için;
500 gram yarım yağlı kıyma
2 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
2 tepeleme su bardağı un
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz (İsteğe bağlı)
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Hamuru için;
10 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Ilık su (Kontrollü ekleyin)
Üzerine sos için;
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
İsteğe göre çörekotu
Kömbe Malatya (Akçadağ) Usulü Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle iç harcını hazırlarız. Kıymayı genişçe bir tavaya alıp kendi suyunu çekene kadar pişiririz.
Daha sonra; sıvı yağ ve tereyağını atıp iyice kavururuz. Tuz ve karabiber, pul biber attıktan sonra unu ilave ederek iyice kavururuz ve soğumaya bırakırız.
Hamurumuz için; malzemeleri hazırlayıp, hamurumuzu mayalanması için ağzını kapatıp yarım saat dinlendiririz.
Dinlenen hamurumuzu iki eşit parçaya ayırır, ilk parçayı yağladığımız fırın tepsisine yayarız. İç harcımızın hepsini hamurun üzerine yerleştiririz. Kalan diğer hamuruda üzerine sereriz.
Üzeri için; hazırladığımız yoğurtlu sosu tüm yüzeye süreriz ve dilimleriz. Böylece içi daha iyi pişiyor.
180 derece ısıtılmış fırında 45 dakika civarı kontrollü üzeri ve altı kızarana kadar pişiririz. Sıcak sıcak servis ediniz. Afiyet olsun
Kömbe Malatya (Akçadağ) Usulü Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
İç harcı için;
500 gram yarım yağlı kıyma
2 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
2 tepeleme su bardağı un
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz (İsteğe bağlı)
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Hamuru için;
10 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Ilık su (Kontrollü ekleyin)
Üzerine sos için;
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
İsteğe göre çörekotu
Kömbe Malatya (Akçadağ) Usulü Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle iç harcını hazırlarız. Kıymayı genişçe bir tavaya alıp kendi suyunu çekene kadar pişiririz.
Daha sonra; sıvı yağ ve tereyağını atıp iyice kavururuz. Tuz ve karabiber, pul biber attıktan sonra unu ilave ederek iyice kavururuz ve soğumaya bırakırız.
Hamurumuz için; malzemeleri hazırlayıp, hamurumuzu mayalanması için ağzını kapatıp yarım saat dinlendiririz.
Dinlenen hamurumuzu iki eşit parçaya ayırır, ilk parçayı yağladığımız fırın tepsisine yayarız. İç harcımızın hepsini hamurun üzerine yerleştiririz. Kalan diğer hamuruda üzerine sereriz.
Üzeri için; hazırladığımız yoğurtlu sosu tüm yüzeye süreriz ve dilimleriz. Böylece içi daha iyi pişiyor.
180 derece ısıtılmış fırında 45 dakika civarı kontrollü üzeri ve altı kızarana kadar pişiririz. Sıcak sıcak servis ediniz. Afiyet olsun
Kömbe Malatya (Akçadağ) Usulü Tarifi Fotoğraflı Yapılışı