Kömbe Malatya (Akçadağ) Usulü

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Kömbe Malatya (Akçadağ) Usulü Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için;
500 gram yarım yağlı kıyma
2 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
2 tepeleme su bardağı un
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz (İsteğe bağlı)
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Hamuru için;
10 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Ilık su (Kontrollü ekleyin)
Üzerine sos için;
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
İsteğe göre çörekotu

Kömbe Malatya (Akçadağ) Usulü Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle iç harcını hazırlarız. Kıymayı genişçe bir tavaya alıp kendi suyunu çekene kadar pişiririz.
Daha sonra; sıvı yağ ve tereyağını atıp iyice kavururuz. Tuz ve karabiber, pul biber attıktan sonra unu ilave ederek iyice kavururuz ve soğumaya bırakırız.
Hamurumuz için; malzemeleri hazırlayıp, hamurumuzu mayalanması için ağzını kapatıp yarım saat dinlendiririz.
Dinlenen hamurumuzu iki eşit parçaya ayırır, ilk parçayı yağladığımız fırın tepsisine yayarız. İç harcımızın hepsini hamurun üzerine yerleştiririz. Kalan diğer hamuruda üzerine sereriz.
Üzeri için; hazırladığımız yoğurtlu sosu tüm yüzeye süreriz ve dilimleriz. Böylece içi daha iyi pişiyor.
180 derece ısıtılmış fırında 45 dakika civarı kontrollü üzeri ve altı kızarana kadar pişiririz. Sıcak sıcak servis ediniz. Afiyet olsun
Kömbe Malatya (Akçadağ) Usulü Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Akçadağ Kömbesi (Malatya) Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su 1 paket kuru maya Tuz Aldığı kadar un (3,5 -4 su bardağı) kullandım İç harcı için 2 kuru soğan 3 orta boy patates Yarım çay bardağı sıvı yağ Kekik Tuz Pulbiber Maydanoz Üzeri için 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yumurta sarısı Çörek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Kömbe (Malatya Kömbesi) Tanımı İçin Malzemeler 1 kilo un ben 1 kasesini tam buğday unu kullandım 1 paket yaş maya 1 çay kaşığı toz şeker 1,5 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar su ayarlı biçimde koyulacak yumuşak ekmek hamuru yoğuracağız İçi için; 4-5 tane rendelenmiş suyu sıkılmış patates 3-4 tane...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
  • Soru
Anne Usulü Kömbe Tarifi İçin Malzemeler 2.5 su bardağı süt 2 adet yumurta Yarım su bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı şeker 1.5 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı kuru maya 1 tatlı kaşığı susam 1 tatlı kaşığı çörek otu 2- 3 su bardağı un (Kıvamına göre) Anne Usulü Kömbe Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Malatya Yolu Un Kavurmalı Kıymalı Kömbe Tanımı İçin Malzemeler 2 adet yumurta (oda sıcaklığında bekletilmiş) 1 su bardağı sıvı yağı 2 su bardağı yoğurt ( oda ısısında) 6-6,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1,5 tatlı kaşığı tuz İç harcı için; 4 adet büyük uzunluk ufak doğranmış soğan 1 küçük...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
El Açması Kıymalı Cevizli Kömbe Tarifi (Elazığ Usulü) İçin Malzemeler Hamuru için 5 su bardağı un/tam buğday unu kullandık 1 adet yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz Kıymalı harç için 550 gram kıyma 1 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı zeytinyağı 100...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
Üst Alt