Konya Yöresine İlişkin Şalgalı Pilav Tanımı İçin Malzemeler
1 adet soğan
1 adet kapya biber
3 adet şalga
1 su bardağı bulgur
2 su bardağı su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Konya Yöresine İlişkin Şalgalı Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Zeytinyağında soğan,kapya biber ve şalgalar küp küp doğranır.
Önce soğan ve kapya kavurulur akabinde şalgalar eklenip hafif yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Bulgur eklenir üç dakika kadar karıştırılır.
Tuzu da eklendikten sonra 2 su bardağı su dökülüp suyunu çekene kadar orta ateşte pişmeye bırakılır.
Konya Yöresine İlişkin Şalgalı Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet soğan
1 adet kapya biber
3 adet şalga
1 su bardağı bulgur
2 su bardağı su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Konya Yöresine İlişkin Şalgalı Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Zeytinyağında soğan,kapya biber ve şalgalar küp küp doğranır.
Önce soğan ve kapya kavurulur akabinde şalgalar eklenip hafif yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Bulgur eklenir üç dakika kadar karıştırılır.
Tuzu da eklendikten sonra 2 su bardağı su dökülüp suyunu çekene kadar orta ateşte pişmeye bırakılır.
Konya Yöresine İlişkin Şalgalı Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı