Köpoğlu (Parmak Yedirten Tanım ) Tanımı İçin Gereçler
4 adet büyük uzunluk patlıcan
Kızartma yağı
Yoğurt (süzme yada katı yoğurt 400g )
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Domates sosu için ;
4 adet orta uzunluk domates
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
Köpoğlu (Parmak Yedirten Tanım ) Tanımı Yapılışı
Patlıcanları küp küp küçük doğrayıp kızartıyoruz.
Domates sos için; sos tenceresine rendelediğimiz domatesleri ,salçayı, tuzu, sarımsağı ve sirkeyi katıp pişiriyoruz ,15-20 dakika ortası.
Farklı bir kapta yoğurdu rendelediğimiz sarımsağı ve tuzu karıştırıyoruz.
Yaptığımız bütün materyalleri başka ayrı dolaba soğumaya bırakıyoruz.
Soğuyan materyallerimizi sunum tabağımızda en alta patlıcan üzerine yoğurt en üstüne ise domates sosu döküyoruz maydanoz ilede süslüyoruz
Püf noktalar; Bütün materyallerin soğuduğundan emin olmadan birleştirmeyelim hatta bir gün evvelden yapılıp dolapta soğutulup sonraki günü birleştirilirse daha da hoş olur (ben o denli yaptım).
Yoğurdun katı olması gerekiyor süzme yada katı bir yoğurt tercih etmelisiniz.
4 adet büyük uzunluk patlıcan
Kızartma yağı
Yoğurt (süzme yada katı yoğurt 400g )
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Domates sosu için ;
4 adet orta uzunluk domates
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
Köpoğlu (Parmak Yedirten Tanım ) Tanımı Yapılışı
Patlıcanları küp küp küçük doğrayıp kızartıyoruz.
Domates sos için; sos tenceresine rendelediğimiz domatesleri ,salçayı, tuzu, sarımsağı ve sirkeyi katıp pişiriyoruz ,15-20 dakika ortası.
Farklı bir kapta yoğurdu rendelediğimiz sarımsağı ve tuzu karıştırıyoruz.
Yaptığımız bütün materyalleri başka ayrı dolaba soğumaya bırakıyoruz.
Soğuyan materyallerimizi sunum tabağımızda en alta patlıcan üzerine yoğurt en üstüne ise domates sosu döküyoruz maydanoz ilede süslüyoruz
Püf noktalar; Bütün materyallerin soğuduğundan emin olmadan birleştirmeyelim hatta bir gün evvelden yapılıp dolapta soğutulup sonraki günü birleştirilirse daha da hoş olur (ben o denli yaptım).
Yoğurdun katı olması gerekiyor süzme yada katı bir yoğurt tercih etmelisiniz.