Kore Mutfağından Mükemmel Soya Soslu Ballı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
6 modül tavuk göğsü
2 yemek kaşığı soya sosu
2 dolu yemek kaşığı bal
10 yemek kaşığı zeytinyağ
2 dolu yemek kaşığı tereyağ
2 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
5 diş ezilmiş sarımsak
1 tutam tuz
2 dolu tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı dağ kekiği
Yarım tatlı kaşığı pul biber
Yarım su bardağı un
Tarifte ekstra tuz yok (Soyada tuz bulunuyor)
Kore Mutfağından Süper Soya Soslu Ballı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Etlere öncelikle uzunluktan uzunlamasına derin kesikler atalım uzun çizgiler halinde,.
Daha sonra enden derin kesikler atıp, kare kutucuklu forma getirelim.
Üzerlerine bir tutam tuz serpelim. Daha sonra artlı önlü biçimde una bulayıp fazlalığını çırpıp geniş bir tabağa biriktirelim.
Tava içine 6 yemek kaşığı zeytinyağını ve 2 yemek kaşığı tereyağını eritelim.
Orta ateşten yüksek getirip etleri sığdığı kadar dizip artlı önlü kızartalım, biraz kırmızı renk alsınlar. Daha sonra etleri bir tabağa biriktirelim.
Ardına etlerin tümünün sığacağı genişçe bir tava alıp ocağa koyalım orta ateşte ısıtalım.
Diğer tavada kalan yağı pak yeni tavaya aktaralım. Üzerine 4 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip, eritelim. Isınmış yağ içine süratle tüm baharatları, balı, sirkeyi, soya sosunu herşeyi ek edip, karıştıralım.
Üzerine etleri dizelim. Kapak kapatalım orta ateşe yakın ayarda ortada evir çevir yaparak 20 dk etlerimizi sosta pişirelim. Gerisine servise hazırdır. Afiyet şifa olsun.
Kore Mutfağından Süper Soya Soslu Ballı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
6 modül tavuk göğsü
2 yemek kaşığı soya sosu
2 dolu yemek kaşığı bal
10 yemek kaşığı zeytinyağ
2 dolu yemek kaşığı tereyağ
2 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
5 diş ezilmiş sarımsak
1 tutam tuz
2 dolu tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı dağ kekiği
Yarım tatlı kaşığı pul biber
Yarım su bardağı un
Tarifte ekstra tuz yok (Soyada tuz bulunuyor)
Kore Mutfağından Süper Soya Soslu Ballı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Etlere öncelikle uzunluktan uzunlamasına derin kesikler atalım uzun çizgiler halinde,.
Daha sonra enden derin kesikler atıp, kare kutucuklu forma getirelim.
Üzerlerine bir tutam tuz serpelim. Daha sonra artlı önlü biçimde una bulayıp fazlalığını çırpıp geniş bir tabağa biriktirelim.
Tava içine 6 yemek kaşığı zeytinyağını ve 2 yemek kaşığı tereyağını eritelim.
Orta ateşten yüksek getirip etleri sığdığı kadar dizip artlı önlü kızartalım, biraz kırmızı renk alsınlar. Daha sonra etleri bir tabağa biriktirelim.
Ardına etlerin tümünün sığacağı genişçe bir tava alıp ocağa koyalım orta ateşte ısıtalım.
Diğer tavada kalan yağı pak yeni tavaya aktaralım. Üzerine 4 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip, eritelim. Isınmış yağ içine süratle tüm baharatları, balı, sirkeyi, soya sosunu herşeyi ek edip, karıştıralım.
Üzerine etleri dizelim. Kapak kapatalım orta ateşe yakın ayarda ortada evir çevir yaparak 20 dk etlerimizi sosta pişirelim. Gerisine servise hazırdır. Afiyet şifa olsun.
Kore Mutfağından Süper Soya Soslu Ballı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı