Kore Usulu Sebzeli Makarna Tarifi
Resimli Kore Usulu Sebzeli Makarna Tarifi
Malzemeleri
12 kg biftek
250 gr pirinc makarnası veya en ince spaghetti
12 kg haşlanmış ıspanak
56 adet siyah cin mantarı veya mantar
1 buyuk havuc
1 buyuk baş soğan
4 yumurta
3 diş sarmısak
35 gr tereyağı
5 corba kaşığı soya sosu
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 corba kaşığı susam
1 corba kaşığı susam yağı veya sıvıyağ
1 tatlı kaşığı karabiber
imageskoreusulusebzelimakarnatarifiresimli5ad41005a2d1e
Hazırlanışı
Havucu soyduktan sonra kibrit copu gibi kesin Soğanı iri iri salata soğanı gibi doğrayın Mantarları iri iri kıyın Sarımsakları soyup kucuk kucuk kesin Bifteği ince ince dilimler halinde sonra da bu ince dilimleri 12 cm kalınlığında şeritler halinde kesin Bu işi yapmasını kasabınızdan isteyebilirsiniz Yumurtaların beyazlarını sarılarından ayırın Tavada tereyağını kızdırın Yumurta sarılarını cırpıp kızgın yağa dokerek ince bir omlet yapın Aynı işlemi beyazlar ile de tekrarlayın
Daha onra iki omleti de 1 cmlık şeritler halinde kesin ve bir kenara bırakın Tavaya cok az sıvıyağ koyup kızdırın İcinde sırayla, once soğanları daha sonra havucları sebzeler diri kalacak şekilde cok az kızartın
En son mantarları da tavaya atarak şoyle bir cevirin ve hepsini bir kenara bırakın Daha sonra tavaya yağ ilave etmeden etleri atın ve kızartın Etler biraz kızarınca, etlerin uzerine once biraz sıvıyağ, sonra 2 corba kaşığı soya sosu, bir tatlı kaşığı şeker ve yarım tatlı kaşığı karabiberi, en son olarak da sarmısağı ekleyin Birlikte bir parca cevirip ateşten alın
Haşlanmış ıspanakları fazla suyunu almak icin sıkın, ince ince doğrayın ve hazırladığınız tum malzemeyi derin bir kapta karıştırın
Bir tencerede suyu kaynatın ateşten cekip icine pirinc makarnalarını atın Kapağını kapatarak 10 dakika kadar bekletin Pirinc makarnasının kaynayarak pişmesine gerek yoktur Ama eğer spaghetti ile yapacaksanız, spaghettilerinizi once dişe dokunuryani hafif diri olarak pişirin Makarnalarınızı iyice suzun ve diğer malzemelerin uzerine ilave edin
Kalan malzemeleri, yani soya sosu, karabiber, susam, susam yağı ve şekeri de ekleyerek, elinizle veya iki kaşıkla ezmeden karıştırın Daha sonra yemeğinizi sıcak olarak servis yapın
Resimli Kore Usulu Sebzeli Makarna Tarifi
Malzemeleri
12 kg biftek
250 gr pirinc makarnası veya en ince spaghetti
12 kg haşlanmış ıspanak
56 adet siyah cin mantarı veya mantar
1 buyuk havuc
1 buyuk baş soğan
4 yumurta
3 diş sarmısak
35 gr tereyağı
5 corba kaşığı soya sosu
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 corba kaşığı susam
1 corba kaşığı susam yağı veya sıvıyağ
1 tatlı kaşığı karabiber
imageskoreusulusebzelimakarnatarifiresimli5ad41005a2d1e
Hazırlanışı
Havucu soyduktan sonra kibrit copu gibi kesin Soğanı iri iri salata soğanı gibi doğrayın Mantarları iri iri kıyın Sarımsakları soyup kucuk kucuk kesin Bifteği ince ince dilimler halinde sonra da bu ince dilimleri 12 cm kalınlığında şeritler halinde kesin Bu işi yapmasını kasabınızdan isteyebilirsiniz Yumurtaların beyazlarını sarılarından ayırın Tavada tereyağını kızdırın Yumurta sarılarını cırpıp kızgın yağa dokerek ince bir omlet yapın Aynı işlemi beyazlar ile de tekrarlayın
Daha onra iki omleti de 1 cmlık şeritler halinde kesin ve bir kenara bırakın Tavaya cok az sıvıyağ koyup kızdırın İcinde sırayla, once soğanları daha sonra havucları sebzeler diri kalacak şekilde cok az kızartın
En son mantarları da tavaya atarak şoyle bir cevirin ve hepsini bir kenara bırakın Daha sonra tavaya yağ ilave etmeden etleri atın ve kızartın Etler biraz kızarınca, etlerin uzerine once biraz sıvıyağ, sonra 2 corba kaşığı soya sosu, bir tatlı kaşığı şeker ve yarım tatlı kaşığı karabiberi, en son olarak da sarmısağı ekleyin Birlikte bir parca cevirip ateşten alın
Haşlanmış ıspanakları fazla suyunu almak icin sıkın, ince ince doğrayın ve hazırladığınız tum malzemeyi derin bir kapta karıştırın
Bir tencerede suyu kaynatın ateşten cekip icine pirinc makarnalarını atın Kapağını kapatarak 10 dakika kadar bekletin Pirinc makarnasının kaynayarak pişmesine gerek yoktur Ama eğer spaghetti ile yapacaksanız, spaghettilerinizi once dişe dokunuryani hafif diri olarak pişirin Makarnalarınızı iyice suzun ve diğer malzemelerin uzerine ilave edin
Kalan malzemeleri, yani soya sosu, karabiber, susam, susam yağı ve şekeri de ekleyerek, elinizle veya iki kaşıkla ezmeden karıştırın Daha sonra yemeğinizi sıcak olarak servis yapın