Köri Soslu Kremalı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
600-700 gram tavuk göğsü (ben but ve tavuk göğsü kullandım daha yağlı ve lezzetli )
200 ml sıvı krema
1 kapya biber
1 yeşil biber
5 adet küçük arpacık soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı köri baharatı
3 yemek kaşığı zeytin yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
Köri Soslu Kremalı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Julyen veya küp küp doğranmış tavuk etini tavaya alıyoruz (eğer tavuk yağlı ise sıvı yağ gerekmez ).
Karıştırarak pişirelim tavuk suyunu çektikten sonra yağ ekleyelim kavurmaya devam edelim ve tuzunu ekleyelim.
Orta ateşte biraz kavurduktan sonra julyen doğradığımız biberleri ve arpacık soğanı ekleyip karıştırarak kavuralım.
Baharatlarımızı ekleyip kısık ateşte karıştıralım ve üzerine krema ilave edip tekrar karıştıralım.
Ve hazırrrr deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Benimle paylaşırsanız sevinirim
Köri Soslu Kremalı Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
600-700 gram tavuk göğsü (ben but ve tavuk göğsü kullandım daha yağlı ve lezzetli )
200 ml sıvı krema
1 kapya biber
1 yeşil biber
5 adet küçük arpacık soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı köri baharatı
3 yemek kaşığı zeytin yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
Köri Soslu Kremalı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Julyen veya küp küp doğranmış tavuk etini tavaya alıyoruz (eğer tavuk yağlı ise sıvı yağ gerekmez ).
Karıştırarak pişirelim tavuk suyunu çektikten sonra yağ ekleyelim kavurmaya devam edelim ve tuzunu ekleyelim.
Orta ateşte biraz kavurduktan sonra julyen doğradığımız biberleri ve arpacık soğanı ekleyip karıştırarak kavuralım.
Baharatlarımızı ekleyip kısık ateşte karıştıralım ve üzerine krema ilave edip tekrar karıştıralım.
Ve hazırrrr deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Benimle paylaşırsanız sevinirim
Köri Soslu Kremalı Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı