Köri Soslu Mantarlı Tavuk Sote (Kremasız) Tarifi İçin Malzemeler
500 gram tavuk göğsü
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 adet yeşil biber
200 gram mantar
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
Sos için;
1 yemek kaşığı yulaf ezmesi (Rondodan geçirilmiş)
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı köri
1 çay kaşığı sarımsak tozu
Köri Soslu Mantarlı Tavuk Sote (Kremasız) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk ve vazgeçilmezi köri sosunun eşsiz lezzeti.
Önce yemeklik doğranmış soğanı yağda kavuralım. İnce ince kıydığımız sarımsağı da ilave edip kavurmaya devam edelim.
Küp küp doğranmış tavuk etimizi ekleyip, iyice pişirelim.
İnce ince doğradığımız mantar ve biberimizi de ekledikten sonra, baharatlarımızı ilave edelim ve pişen yemeğimizi kenara alıp sosumuzu hazırlayalım.
Rondodan geçirip un haline getirdiğimiz yulaf ezmemizi tavada kokusu çıkana kadar kavuralım ve soğumasını bekleyelim.
Soğuduktan sonra üzerine süt, köri ve sarımsak tözümüzü ilave edip kıvam alıncaya kadar pişirelim.
Pişen sosumuzu tavuk etimize ekleyip karıştıralım ve bir iki dk daha ateşte pişirelim ve sıcak sıcak servis edelim.
Köri Soslu Mantarlı Tavuk Sote (Kremasız) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
500 gram tavuk göğsü
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 adet yeşil biber
200 gram mantar
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
Sos için;
1 yemek kaşığı yulaf ezmesi (Rondodan geçirilmiş)
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı köri
1 çay kaşığı sarımsak tozu
Köri Soslu Mantarlı Tavuk Sote (Kremasız) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk ve vazgeçilmezi köri sosunun eşsiz lezzeti.
Önce yemeklik doğranmış soğanı yağda kavuralım. İnce ince kıydığımız sarımsağı da ilave edip kavurmaya devam edelim.
Küp küp doğranmış tavuk etimizi ekleyip, iyice pişirelim.
İnce ince doğradığımız mantar ve biberimizi de ekledikten sonra, baharatlarımızı ilave edelim ve pişen yemeğimizi kenara alıp sosumuzu hazırlayalım.
Rondodan geçirip un haline getirdiğimiz yulaf ezmemizi tavada kokusu çıkana kadar kavuralım ve soğumasını bekleyelim.
Soğuduktan sonra üzerine süt, köri ve sarımsak tözümüzü ilave edip kıvam alıncaya kadar pişirelim.
Pişen sosumuzu tavuk etimize ekleyip karıştıralım ve bir iki dk daha ateşte pişirelim ve sıcak sıcak servis edelim.
Köri Soslu Mantarlı Tavuk Sote (Kremasız) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı