Son konular

Köri Soslu Mantarlı Tavuk

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Köri Soslu Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
600 gram tavuk bonfile
3 adet orta uzunluk soğan
500 gram mantar
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber

Köri Soslu Mantarlı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle mantarları yıkayıp limonlu suda yarım saat bekletelim.
Bu sırada soğanı iri doğrayıp zeytinyağı ile tencereye alalım, kavuralım.
Mantarın suyunu süzüp dilediğimiz üzere doğrayalım.
Soğanların üzerine ek edip suyunu salıp tekrar çekene kadar kavuralım.
Julien doğranmış tavukları tencereye ekleyelim.
Suyunu çekene kadar pişirelim.
Sosu hazırlayalım:Tereyağı sosluğa alıp eritelim, üzerine unu koyup kokusu çıkana kadar kavuralım.
Üzerine soğuk sütü ek edip süratlice karıştıralım ki un topaklanmasın.
Sırasıyla sıcak su, köri, tuz ve karabiberi ekleyip kıvam alana kadar orta ateşte pişirelim.
Sosla tavuğu birleştirip 2 dakika sonunda altını kapatalım. Afiyet olsun.
Köri Soslu Mantarlı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Köri Soslu Mantarlı Tavuk Sote (Kremasız) Tarifi İçin Malzemeler 500 gram tavuk göğsü 1 adet soğan 1 diş sarımsak 1 adet yeşil biber 200 gram mantar 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı karabiber Sos için; 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi (Rondodan geçirilmiş) 1,5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Köri Soslu Mantarlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler 350 gram tavuk göğsü Yarım kilo mantar 2 diş sarımsak 1 adet soğan 1 kutu krema Yarım çay bardağı su Pulbiber Karabiber Köri Tuz Nane Kimyon Köri Soslu Mantarlı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Mantarlarımızı güzelce yıkayıp...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Köri Soslu Mantarlı Izgara Tavuk Tanımı İçin Gereçler Köri sosu için; 2 yemek kaşığı tereyağı 1yemek kaşığı un 1.5 su bardağı soğuk süt Yarım su bardağı sıcak su 2 çay kaşığı köri 1 tutam karabiber Tavuk için; 200 gram mantar 2 modül incik Köri Soslu Mantarlı Izgara Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Köri Soslu Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Gereçler 4 kesim tavuk göğsü 400 gr mantar 1 adet sivri biber 2 adet kırmızı biber 1 adet soğan 3 yemek kaşığı sıvı yağ Köri sosu için; 1 yemek kaşığı tereyağı +1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı köri masala (Hint baharatı) zerdeçal tuz 1,5 yemek kaşığı un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
  • Soru
Kremalı Köri Soslu Tavuk Tanımı İçin Materyaller 2 adet tavuk göğsü 9-10 adet arpacık soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 1 adet kapya biber 1 adet çarliston biber 7-8 adet kültür mantarı 1 tatlı kaşığı köri Yarım tatlı kaşığı kekik 1 çay kaşığı karabiber Tuz 1 kutu süt kreması Kremalı Köri Soslu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
Üst Alt