Köri Soslu Mantarlı Tavuk

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Köri Soslu Mantarlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
350 gram tavuk göğsü
Yarım kilo mantar
2 diş sarımsak
1 adet soğan
1 kutu krema
Yarım çay bardağı su
Pulbiber
Karabiber
Köri
Tuz
Nane
Kimyon

Köri Soslu Mantarlı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mantarlarımızı güzelce yıkayıp doğrayalım. Bir tavaya yağ koymadan mantarlarımızı koyalım suyunu çekene kadar pişirelim.
Tavuk göğsümüzü küp küp doğrayalım başka bir tavamıza yine yağ koymadan tavuklarımızı koyalım ve suyunu çekene kadar pişirelim.
Soğanımızı ve sarımsağımızı doğrayalım.
Mantarlarımız suyunu çektiğinde sıvı yağımızı göz kararı ekleyelim ve soğan sarımsağıda ekleyerek karıştıralım.
Soğanlar ölene kadar pişirelim. Tavuklarımız kendi suyunu çektiği zaman yarım çay bardağı su ekliyoruz ki daha yumuşak olsun çok az daha pişiriyoruz.
Tavuklarımız iyice yumuşadıktan sonra soğanlı mantarımızı üzerine döküyoruz.
1 kutu kremamızı da ilave ediyoruz. Baharatları da şimdi ekliyoruz (Tüm baharatlar 1 çay kaşığı)
Kremamız çekene kadar yaklaşık 5 dk daha pişiriyoruz. Tuzumuzu burada ilave edelim.
Kremamız tam çekmeden altını kapatalım ki kremamız ölmesin işte bu kadar ! Afiyettt olsunnn
Köri Soslu Mantarlı Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt