Korili Ayva Dolması Tarifi
Resimli Korili Ayva Dolması
Korili Ayva Dolması nasıl yapılır
Korili Ayva Dolmasının Tarifi Resimli yapılışı
imageskoriliayvadolmasitarifiresimli5ad43f39946bc
Malzemeler
* 1 Limon
* 3 Orta Boy Ayva
* 500 gr Kuzu Kuşbaşı
* 2 Soğan
* 2 Sivri Biber
* 2 Corba Kaşığı Kuşuzumu
* 1 Tatlı Kaşığı Kori
* 2 Corba Kaşığı Un
* 1 Corba Kaşığı Tozşeker
* 15 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı
* Tuz
imageskoriliayvadolmasitarifiresimli5ad43f3ae8128
Hazırlanışı
Ayvalarınızı soyun ikiye bolup cekirdekli taraflarını ayıklayın Limon suyu ile kararmasınlar icin ovun Doğradığınız Soğanları kucuk kupler şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin Eti ekleyip tahta kaşıkla karıştırın Suyunu salıp tekrar cekinceye kadar kavurun 2 Sivri biberi doğrayıp ilave edin Kuşuzumu, kimyon, kori ve tuz ilave edin 10 dakika daha pişirip ateşten alın
Ayvaların cekirdek yataklarına, hazırladığınız etli karışımdan ikişer kaşık doldurun ve bir tencereye yerleştirin
Un, tozşeker, zeytinyağı ve tuzu karıştırıp sos halini alıncaya kadar azar azar su ekleyerek karıştırın Ayvaların uzerine gezdirip karabiber serpin ve tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kaynamaya bırakın Arasıra yemeğin suyundan kaşık kaşık ayvaların Uzerine gezdirerek yarımsaat kadar kısık ateşte pişirin Sıcak olarak servis yapın Etler kurumasın diye sıcak su ilave edebilirsiniz
Resimli Korili Ayva Dolması
Korili Ayva Dolması nasıl yapılır
Korili Ayva Dolmasının Tarifi Resimli yapılışı
imageskoriliayvadolmasitarifiresimli5ad43f39946bc
Malzemeler
* 1 Limon
* 3 Orta Boy Ayva
* 500 gr Kuzu Kuşbaşı
* 2 Soğan
* 2 Sivri Biber
* 2 Corba Kaşığı Kuşuzumu
* 1 Tatlı Kaşığı Kori
* 2 Corba Kaşığı Un
* 1 Corba Kaşığı Tozşeker
* 15 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı
* Tuz
imageskoriliayvadolmasitarifiresimli5ad43f3ae8128
Hazırlanışı
Ayvalarınızı soyun ikiye bolup cekirdekli taraflarını ayıklayın Limon suyu ile kararmasınlar icin ovun Doğradığınız Soğanları kucuk kupler şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin Eti ekleyip tahta kaşıkla karıştırın Suyunu salıp tekrar cekinceye kadar kavurun 2 Sivri biberi doğrayıp ilave edin Kuşuzumu, kimyon, kori ve tuz ilave edin 10 dakika daha pişirip ateşten alın
Ayvaların cekirdek yataklarına, hazırladığınız etli karışımdan ikişer kaşık doldurun ve bir tencereye yerleştirin
Un, tozşeker, zeytinyağı ve tuzu karıştırıp sos halini alıncaya kadar azar azar su ekleyerek karıştırın Ayvaların uzerine gezdirip karabiber serpin ve tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kaynamaya bırakın Arasıra yemeğin suyundan kaşık kaşık ayvaların Uzerine gezdirerek yarımsaat kadar kısık ateşte pişirin Sıcak olarak servis yapın Etler kurumasın diye sıcak su ilave edebilirsiniz