Korili Şalgam Corbası Tarifi Resimli
Resimli Korili Şalgam Corbası Tarifi
Korili Şalgam Corbası Tarifi
imageskorilisalgamcorbasitarifiresimli5ad44ca4a0831
EREKLİ MALZEMELER (4 Kişilik) Sure: 30 dak 1 Porsiyon 140 Kalori
* 500 gr kucuk şalgam
* Tuz
* 25 gr margarin veya tereyağı
* 1 kucuk soğan,iyice rendelenmiş
* 2 cay kaşığı kori
* 600 ml tavuk suyu
* 1 cay kaşığı şeker
* Yarım limonun suyu
* Taze oğutulmuş karabiber
* 150 ml krema
* 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz (Suslemek icin)
Korili Şalgam Corbası tarifi
1 – Şalgamları tuzlu kaynar suya atarak 3 dakika haşlayıp,suzun
2 – Bir tencerede margarini eritip,soğanla birlikte şalgamları ekleyinTencerenin kapağım kapatıp,ağır ateşte 5 dakpişirin(Arada sırada tencereyi,sebzelerin birbirine yapışmaması icin, sallayın)
3 – Koriyi ve tavuk suyunu ekleyinŞekeri ve limon suyunu katıp, tuz ve biberini ilave edin Tencerenin kapağını kapatıp,ağır ateşte şalgamlar yumuşayıncaya kadar 10 dak pişirin
4 – Şalgamları bir suzgecten ezerek gecirin veya soğuttuktan sonra blendar’da pure haline getirin
Şalgam puresini tekrar tencereye aktarıp iyice ısıtınKaselere koyduktan sonra herbirine kremayı ilave edip karıştırın ve maydanozla susleyin
Resimli Korili Şalgam Corbası Tarifi
Korili Şalgam Corbası Tarifi
imageskorilisalgamcorbasitarifiresimli5ad44ca4a0831
EREKLİ MALZEMELER (4 Kişilik) Sure: 30 dak 1 Porsiyon 140 Kalori
* 500 gr kucuk şalgam
* Tuz
* 25 gr margarin veya tereyağı
* 1 kucuk soğan,iyice rendelenmiş
* 2 cay kaşığı kori
* 600 ml tavuk suyu
* 1 cay kaşığı şeker
* Yarım limonun suyu
* Taze oğutulmuş karabiber
* 150 ml krema
* 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz (Suslemek icin)
Korili Şalgam Corbası tarifi
1 – Şalgamları tuzlu kaynar suya atarak 3 dakika haşlayıp,suzun
2 – Bir tencerede margarini eritip,soğanla birlikte şalgamları ekleyinTencerenin kapağım kapatıp,ağır ateşte 5 dakpişirin(Arada sırada tencereyi,sebzelerin birbirine yapışmaması icin, sallayın)
3 – Koriyi ve tavuk suyunu ekleyinŞekeri ve limon suyunu katıp, tuz ve biberini ilave edin Tencerenin kapağını kapatıp,ağır ateşte şalgamlar yumuşayıncaya kadar 10 dak pişirin
4 – Şalgamları bir suzgecten ezerek gecirin veya soğuttuktan sonra blendar’da pure haline getirin
Şalgam puresini tekrar tencereye aktarıp iyice ısıtınKaselere koyduktan sonra herbirine kremayı ilave edip karıştırın ve maydanozla susleyin