Körili Tavuk Kebabı (Lokum Tadında) Tanımı İçin Materyaller
1 adet kemiksiz kuşbaşı tavuk göğsü
Marine sosu için;
1 tatlı kaşığı toz köri
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
1 çay kaşığı kekik
1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası (en az 1 saat kuşbaşı tavuk ile marine edin )
3 orta uzunluk patlıcan (önceden doğrayıp tuzlu suda bekletin çok yağ çekmesin.)
1 şişe garnitür( 600 gram olan kâfi oluyor.)
4 orta uzunluk patates
Kızartmak için;
Sıvı yağ
En son üzerine;
1.5 su bardağı kaynar su
1 tatlı kaşığı kadar salça( tavuktada olduğu için kâfi olacaktır.)
Bir ölçü sıvı yağ ve az kekik yada maydanoz kullanabilirsiniz
Körili Tavuk Kebabı (Lokum Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak tavuk göğsünü yıkayıp marine edeceğimiz gereçleri koyalım.
Uygunca karıştırıp 1 saat kadar bekletin.
Patlıcanları dilimleyip tuzlu suda bekletin.
Siyah suyu yeterlice çıkınca yıkayın.
Elinizde suyunu sıkın ve kızartmak sürecine başlayın.
Çok yağ kullanmayın zati çokta yağ çekmeyecektir.
Kapağı kapatmadan kızartın ki sulanmasın.
Yüksek ateşte kızartıp geniş bir kaba alın.
Patatesleri dilimleyip birebir tavada soteleyin. Az ölçü yağ koyun.
En son marine ettiginiz tavukları birebir tavaya koyup rengi beyazlaşana kadar soteleyin.
Fırına vereceğiniz tepsiye sote tavukları patlıcan ve patatesleri ek edin.
Garnitürü üzerine serpiştirin ve salçalı kaynar sulu karışımı üzerine gezdirin.
200 derece fırına verin.
Biraz üstü kızarınca fırından alın maydanoz ile servis yapabilirsiniz.
Körili Tavuk Kebabı (Lokum Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet kemiksiz kuşbaşı tavuk göğsü
Marine sosu için;
1 tatlı kaşığı toz köri
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
1 çay kaşığı kekik
1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası (en az 1 saat kuşbaşı tavuk ile marine edin )
3 orta uzunluk patlıcan (önceden doğrayıp tuzlu suda bekletin çok yağ çekmesin.)
1 şişe garnitür( 600 gram olan kâfi oluyor.)
4 orta uzunluk patates
Kızartmak için;
Sıvı yağ
En son üzerine;
1.5 su bardağı kaynar su
1 tatlı kaşığı kadar salça( tavuktada olduğu için kâfi olacaktır.)
Bir ölçü sıvı yağ ve az kekik yada maydanoz kullanabilirsiniz
Körili Tavuk Kebabı (Lokum Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak tavuk göğsünü yıkayıp marine edeceğimiz gereçleri koyalım.
Uygunca karıştırıp 1 saat kadar bekletin.
Patlıcanları dilimleyip tuzlu suda bekletin.
Siyah suyu yeterlice çıkınca yıkayın.
Elinizde suyunu sıkın ve kızartmak sürecine başlayın.
Çok yağ kullanmayın zati çokta yağ çekmeyecektir.
Kapağı kapatmadan kızartın ki sulanmasın.
Yüksek ateşte kızartıp geniş bir kaba alın.
Patatesleri dilimleyip birebir tavada soteleyin. Az ölçü yağ koyun.
En son marine ettiginiz tavukları birebir tavaya koyup rengi beyazlaşana kadar soteleyin.
Fırına vereceğiniz tepsiye sote tavukları patlıcan ve patatesleri ek edin.
Garnitürü üzerine serpiştirin ve salçalı kaynar sulu karışımı üzerine gezdirin.
200 derece fırına verin.
Biraz üstü kızarınca fırından alın maydanoz ile servis yapabilirsiniz.
Körili Tavuk Kebabı (Lokum Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı