Körili Tavuklu Mantarlı Kremalı Makarna

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Körili Tavuklu Mantarlı Kremalı Makarna Tanımı İçin Malzemeler
Yarım paket penna makarna
350-400 gram tavuk ğöğsü
1 kutu krema
10-15 adet mantar
1 orta uzunluk soğan
1 tatlı kaşığı kekik
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı fesleğen(isteğe bağlı
2 tatlı kaşığı köri
6-7 yemek kaşığı sıvı yağ

Körili Tavuklu Mantarlı Kremalı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Makarnayı üzerinde tarife nazaran haşlayalım (Ben bir paket makarna kullandım ailem krema yoğunluğunu sevmediği için)
Diğer yandan küp küp doğradığımız etimizi tavamıza alarak suyunu salıp, çekene kadar kavuralım.
Yağımızı elleyerek üzerine ince doğrandığımız soğanı ekleyelim ve 2 3 dakika kavurduktan sonra doğramış olduğumuz mantarları ekleyerek kapağı kapalı formda suyunu çekene kadar pişirelim.
Bu sırada pişen makarnamızı süzüp sudan geçirerek kenara alalım.
Suyunu çeken karışımımıza kremasını ekleyerek 2 3 dakika yoğunlaşınca baharatları ekleyelim 2-3 dakika daha karıştırdıktan sonra makarnalarımızın üstüne alarak güzelce karıştıralım. Afiyet olsun.
Körili Tavuklu Mantarlı Kremalı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt