Kornişon Turşu Tarifi İçin Malzemeler
1/2 (yarım) kiloluk 5 adet kavanoz için;
1 kilodan biraz fazla kornişon
1/2 (yarım) kilo havuç
1 baş sarımsak
Her bir kavanoz için:
2,5 tatlı kaşığı tuz
1/2 (yarım) tatlı kaşığı limon tuzu
1/2 (yarım) tatlı kaşığı şeker
1/2 (yarım) çay bardağı üzüm sirkesi
Sıcak su
Kornişon Turşu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kornişon ve havuçlar yıkanır, havuç ve sarımsaklar doğranır.
Kavanozlara paylaştırılır.
Üzerine tuz, şeker, limon tuzu ve sirke ilave edilir.
Kavanozların ağız kısmına kadar gelecek şekilde sıcak su doldurulur ve kapağı kapatıldıktan sonra kavanozlar ters çevrilir, serin bir yerde saklanır.
Yaklaşık 10 gün içerisinde hazır olan turşumuz afiyetle yenir. (sıcak suya rağmen malzemelerin hiçbirinde yumuşama olmuyor, sebzeler alındığı gün gibi diriliğini koruyor. Marketten hazır turşu almaya son).
Kornişon Turşu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1/2 (yarım) kiloluk 5 adet kavanoz için;
1 kilodan biraz fazla kornişon
1/2 (yarım) kilo havuç
1 baş sarımsak
Her bir kavanoz için:
2,5 tatlı kaşığı tuz
1/2 (yarım) tatlı kaşığı limon tuzu
1/2 (yarım) tatlı kaşığı şeker
1/2 (yarım) çay bardağı üzüm sirkesi
Sıcak su
Kornişon Turşu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kornişon ve havuçlar yıkanır, havuç ve sarımsaklar doğranır.
Kavanozlara paylaştırılır.
Üzerine tuz, şeker, limon tuzu ve sirke ilave edilir.
Kavanozların ağız kısmına kadar gelecek şekilde sıcak su doldurulur ve kapağı kapatıldıktan sonra kavanozlar ters çevrilir, serin bir yerde saklanır.
Yaklaşık 10 gün içerisinde hazır olan turşumuz afiyetle yenir. (sıcak suya rağmen malzemelerin hiçbirinde yumuşama olmuyor, sebzeler alındığı gün gibi diriliğini koruyor. Marketten hazır turşu almaya son).
Kornişon Turşu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı