Kornişon Turşu

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Kornişon Turşu Tarifi İçin Malzemeler
1 kg kornişon turşu (küçük boy)
1 yemek kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tane karabiber
1 adet defne yaprağı (isteğe bağlı)
1 çay bardağı üzüm sirkesi
7-8 diş sarımsak

Kornişon Turşu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kornişonları bol suyla iyice yıkayalım.
Her iki sap kısımlarından keselim kavanozun en altına biraz sarımsak koyalım.
1 litrelik kavanoza dik ve sık yerleştirelim yerleştirirken aralarına ve en üstüne yine sarımsak ve tane karabiber defne yaprağı koyalım.
Önce bir çay bardağı sirke dökelim.
Üzerine tuz, şeker ,koyalım.
Fokur fokur kaynayan suyu ağzına kadar dökelim.
Kullanılmamış sıfır kapakları kaynatalım sıcak sıcak hemen kapatalım.
Vakumlanması için ters çevirelim.
Bir gün bekledikten sonra kaldırabilirsiniz, afiyet olsun.
Kornişon Turşu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt