Kornişon Turşu Tarifi İçin Malzemeler
2 kilo kornişon salatalık
2 adet limon
4 yemek kaşığı kaya tuzu
4 tatlı kaşığı şeker
Sarımsak
4 çay bardağı sirke
Kaynar su
Kornişon Turşu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Salatalıklarımızı güzelce yıkayalım.
Limonu da yuvarlak dilim olarak keselim.
1 er kiloluk her kavanoza biraz sarımsak ( sarımsak arzuya göre azaltılıp artırıla bilir)
Ardından salatalık ve üç dört limon dilimi dizelim. Her 1 kavanoz içine 1 yemek kaşığı kaya tuzu ,1 tatlı kaşığı şeker ,1 çay bardağı sirke üzerine de kaynar su döküp kapağını kapatalım.
Tezgahın üzerinde ters çevirip soğumaya bırakalım. Turşumuz 10 gün sonra yemeğe hazır hale gelecektir.
Kornişon Turşu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 kilo kornişon salatalık
2 adet limon
4 yemek kaşığı kaya tuzu
4 tatlı kaşığı şeker
Sarımsak
4 çay bardağı sirke
Kaynar su
Kornişon Turşu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Salatalıklarımızı güzelce yıkayalım.
Limonu da yuvarlak dilim olarak keselim.
1 er kiloluk her kavanoza biraz sarımsak ( sarımsak arzuya göre azaltılıp artırıla bilir)
Ardından salatalık ve üç dört limon dilimi dizelim. Her 1 kavanoz içine 1 yemek kaşığı kaya tuzu ,1 tatlı kaşığı şeker ,1 çay bardağı sirke üzerine de kaynar su döküp kapağını kapatalım.
Tezgahın üzerinde ters çevirip soğumaya bırakalım. Turşumuz 10 gün sonra yemeğe hazır hale gelecektir.
Kornişon Turşu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı