Köstebek Pasta (Büyük Tepside) Tarifi İçin Malzemeler
Keki için
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
Krema için
1 paket süt
1 çay bardağına yakın şeker
4 yemek kaşığı dolusu un
4 yemek kaşığı dolusu nişasta
1 adet yumurta
1 vanilin
1 paket krem şanti
Arası için
Muz
Köstebek Pasta (Büyük Tepside) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta şeker vanilin iyice çırpın köpük köpük olana kadar.
Sırası ile bütün malzemeleri ekleyip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayın.
175 derecede pişirin soğuyan keki istediğiniz bardak ağzı ile yuvarlak şekiller çıkarın.
Kalan kek parçalarını iyice rondodan geçirin.
Krema malzemelerini vanilin ve kremşanti hariç tüm malzemeleri tencere ye alıp kaynatın.
Pokurdayınca ocaktan alın vanilin ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
En son kremşanti ekleyin ve çırpın eğer kıvamı size sıvı gelirse krem şanti ilave edebilirsiniz.
Kekin üzerine bir parça muz koyup üzerine de kremayı sıkın.
En son kek kırıntılarını ellerinizle üzerine yayın. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Köstebek Pasta (Büyük Tepside) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Keki için
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
Krema için
1 paket süt
1 çay bardağına yakın şeker
4 yemek kaşığı dolusu un
4 yemek kaşığı dolusu nişasta
1 adet yumurta
1 vanilin
1 paket krem şanti
Arası için
Muz
Köstebek Pasta (Büyük Tepside) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta şeker vanilin iyice çırpın köpük köpük olana kadar.
Sırası ile bütün malzemeleri ekleyip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayın.
175 derecede pişirin soğuyan keki istediğiniz bardak ağzı ile yuvarlak şekiller çıkarın.
Kalan kek parçalarını iyice rondodan geçirin.
Krema malzemelerini vanilin ve kremşanti hariç tüm malzemeleri tencere ye alıp kaynatın.
Pokurdayınca ocaktan alın vanilin ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
En son kremşanti ekleyin ve çırpın eğer kıvamı size sıvı gelirse krem şanti ilave edebilirsiniz.
Kekin üzerine bir parça muz koyup üzerine de kremayı sıkın.
En son kek kırıntılarını ellerinizle üzerine yayın. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Köstebek Pasta (Büyük Tepside) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı