Köstebek Pasta (Yaş Pasta Lezzetinde Tam Ölçülü Harika Bir Tarif ) Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta (çok küçükse 4 yapabilirsiniz)
1 su bardağından 2 parmak az toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağına yakın un ekledim azar azar ekleyin fark edebilir
1 tatlı kaşığı gıda boyası
Kreması için:
2 buçuk su bardağı süt
Yarım çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
Pişip soğuduktan sonra:
1 paket toz krem şanti
1 paket vanilya
Arası için :
Muz ve çilek
Dış kaplaması için:
Kekin kırıntısı
Üzeri için:
Nar ve beyaz çikolata rendesi kullandım
Köstebek Pasta (Yaş Pasta Lezzetinde Tam Ölçülü Harika Bir Tarif ) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Selamlar
İlk başta kremayı hazırlayalım .Un, şeker ve sütü ocağa alalım kısık ateşte karıştırarak pişirelim.
Fokurdayıp kıvam almaya başlayınca 2 dakika daha pişirip ocaktan alalım tamamen soğuyana kadar arada karıştıralım.
Daha sonra oda ısısına gelen kremaya toz kremşanti ve vanilyayı ekleyip mikserle 3-4 dakika iyice çırpalım ve buzdolabına kaldıralım dinlensin.
Kek için çırpma kabına şeker ve yumurtayı alıp 4 dk kadar çırpalım.
Üzerine un ve gıda boyası dışındaki malzemeleri ekleyip karıştıralım .
Son olarak azar azar unu ekleyip kek harcını hazırlayalım, gıda boyası ekleyip iyice yedirelim.
Hazırladığımız harcı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayalım.
180 derece ısınmış fırında kontrollü pişirelim.
Kek pişip soğuduktan sonra yuvarlak kalıpla şeklini çıkartalım ben su bardağı ile şekil çıkarttım ,kenarlarda kalan kek parçalarını robottan geçirelim bir kenarı alalım artık pastamızı yapmaya başlayalım dimi
Kekin üzerine ve yanlarına gelecek şekilde inceden krema sürelim üzerine istediğimiz gibi meyve ekledikten sonra meyvenin üzerine de kremadan koyalım.
Güzel sabitledikten sonra kek kırıntısıyla kremanın heryerini kaplayalım ve ilk pastamız hazır
Devamını da bu şekilde hazırlayıp dolapta dinlendirelim üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun
Not:krema pişince mutlaka tamamen soğumuş olsun öyle ekleyin kremşantiyi aksi halde kıvamını tam almaz ve dolapta kesinlikle dinlendirin kıvamı çok çok daha güzel olucak emin olabilirsiniz pastanız da dolapta güzel dinlensin.
Köstebek Pasta (Yaş Pasta Lezzetinde Tam Ölçülü Harika Bir Tarif ) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta (çok küçükse 4 yapabilirsiniz)
1 su bardağından 2 parmak az toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağına yakın un ekledim azar azar ekleyin fark edebilir
1 tatlı kaşığı gıda boyası
Kreması için:
2 buçuk su bardağı süt
Yarım çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
Pişip soğuduktan sonra:
1 paket toz krem şanti
1 paket vanilya
Arası için :
Muz ve çilek
Dış kaplaması için:
Kekin kırıntısı
Üzeri için:
Nar ve beyaz çikolata rendesi kullandım
Köstebek Pasta (Yaş Pasta Lezzetinde Tam Ölçülü Harika Bir Tarif ) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Selamlar
İlk başta kremayı hazırlayalım .Un, şeker ve sütü ocağa alalım kısık ateşte karıştırarak pişirelim.
Fokurdayıp kıvam almaya başlayınca 2 dakika daha pişirip ocaktan alalım tamamen soğuyana kadar arada karıştıralım.
Daha sonra oda ısısına gelen kremaya toz kremşanti ve vanilyayı ekleyip mikserle 3-4 dakika iyice çırpalım ve buzdolabına kaldıralım dinlensin.
Kek için çırpma kabına şeker ve yumurtayı alıp 4 dk kadar çırpalım.
Üzerine un ve gıda boyası dışındaki malzemeleri ekleyip karıştıralım .
Son olarak azar azar unu ekleyip kek harcını hazırlayalım, gıda boyası ekleyip iyice yedirelim.
Hazırladığımız harcı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayalım.
180 derece ısınmış fırında kontrollü pişirelim.
Kek pişip soğuduktan sonra yuvarlak kalıpla şeklini çıkartalım ben su bardağı ile şekil çıkarttım ,kenarlarda kalan kek parçalarını robottan geçirelim bir kenarı alalım artık pastamızı yapmaya başlayalım dimi
Kekin üzerine ve yanlarına gelecek şekilde inceden krema sürelim üzerine istediğimiz gibi meyve ekledikten sonra meyvenin üzerine de kremadan koyalım.
Güzel sabitledikten sonra kek kırıntısıyla kremanın heryerini kaplayalım ve ilk pastamız hazır
Devamını da bu şekilde hazırlayıp dolapta dinlendirelim üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun
Not:krema pişince mutlaka tamamen soğumuş olsun öyle ekleyin kremşantiyi aksi halde kıvamını tam almaz ve dolapta kesinlikle dinlendirin kıvamı çok çok daha güzel olucak emin olabilirsiniz pastanız da dolapta güzel dinlensin.
Köstebek Pasta (Yaş Pasta Lezzetinde Tam Ölçülü Harika Bir Tarif ) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı