SoruCevap
Yeni Üye
Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
Kreması için;
1 litre süt
1 su bardağı nişasta
2 silme yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker ( bardak ölçüsü 200 ml )
1 paket toz krem şanti
1 kase damla çikolata
Arası için;
2-3 adet muz
Köstebek Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kek için yumurta ve beyazı ayrılır.
Şekerin yarısı sarılara diğer yarısı da beyazına eklenip ve ikisi ayrı ayrı çırpılır.
Sarılarını çırptıktan sonra üzerine süt, sıvı yağ eklenir ve karıştırılır.
Kakao, un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir ve karıştırılır.
Son olarak diğer tarafta çarptığımız yumurta akları eklenir ve söndürmeden alttan üste doğru karıştırılır.
Fırın tepsisinin altına yağlı kağıt takılıp kek karışımı dökülür ve 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dk pişirilir.
Kekimiz pişerken muhallebi için krem şanti dışında malzemeler bir tencereye alınıp muhallebi yapılır.
Piştikten sonra tereyağı ve vanilya eklenir.
Soğuduktan sonra içine toz krem şanti eklenip mikser ile pürüzsüz bir kıvam olana kadar çırpılır.
Çikolatalar da eklenip hazır hale getirilir. Kekimiz pişince yuvarlak bir cisimle(ben bardak ile kestim ) kesilir.
Kestiğimiz keklerin üzerine muzlar koyulur, hazırlanan muhallebimiz bombeli bir şekil alacak şekilde kapatılır.
Kek parçalarımız robotta çekilir.
Pastamızın üzerini kapatacak şekilde elimizle yayılır.
Pastamız bir kaç saat dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.
Köstebek Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
Kreması için;
1 litre süt
1 su bardağı nişasta
2 silme yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker ( bardak ölçüsü 200 ml )
1 paket toz krem şanti
1 kase damla çikolata
Arası için;
2-3 adet muz
Köstebek Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kek için yumurta ve beyazı ayrılır.
Şekerin yarısı sarılara diğer yarısı da beyazına eklenip ve ikisi ayrı ayrı çırpılır.
Sarılarını çırptıktan sonra üzerine süt, sıvı yağ eklenir ve karıştırılır.
Kakao, un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir ve karıştırılır.
Son olarak diğer tarafta çarptığımız yumurta akları eklenir ve söndürmeden alttan üste doğru karıştırılır.
Fırın tepsisinin altına yağlı kağıt takılıp kek karışımı dökülür ve 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dk pişirilir.
Kekimiz pişerken muhallebi için krem şanti dışında malzemeler bir tencereye alınıp muhallebi yapılır.
Piştikten sonra tereyağı ve vanilya eklenir.
Soğuduktan sonra içine toz krem şanti eklenip mikser ile pürüzsüz bir kıvam olana kadar çırpılır.
Çikolatalar da eklenip hazır hale getirilir. Kekimiz pişince yuvarlak bir cisimle(ben bardak ile kestim ) kesilir.
Kestiğimiz keklerin üzerine muzlar koyulur, hazırlanan muhallebimiz bombeli bir şekil alacak şekilde kapatılır.
Kek parçalarımız robotta çekilir.
Pastamızın üzerini kapatacak şekilde elimizle yayılır.
Pastamız bir kaç saat dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.
Köstebek Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı