Son konular

Köstebek Pasta

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için :
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
2 su bardağından iki parmak eksik un
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
3 yemek kaşığı kakao
Kreması için :
1 paket kremşanti
1 paket pasta kreması
2.5 su bardağı süt
50 gram eritilmiş ılık margarin
1 fincan damla çukulata
3 adet büyük muz

Köstebek Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için;Yumurta ve şeker 7 dk boyunca önce düşük sonra yüksek devirde çırpılır.
Sıvı yağ ve süt eklenerek homojen kıvam alana kadar karıştırılır.
İki su bardağı un, kabartma tozu, vanilin ve kakao eklenerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırılır.
Yağlanmış kelepçeli kaba karışım dökülür.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verilir. 40dk pişirilir.
Kreması için;50 gram eritilen margarin iki buçuk su bardağı soğuk süt, bir paket kremşanti, bir paket pasta kreması derin bir kaba alınır.
Mikserle koyu bir kıvam alana kadar çırpılır. Ardından damla çikolata eklenir.
Spatula yardımı ile karıştırılır. Ve buz dolabında soğumaya bırakılır.
Hazırlanışı;Pişen kekin kelepçesi çıkarılır.
Pişen kek ortasına muzların sığacağı kadar kaşık yada bıçak yardımı ile oyulur.
Çıkan kekler bir tabağa alınıp ufalanır.
Dilimlenen muzlar oyulan keke yerleştirilir.
Üzerine soğuyan krema spatula yardımı ile kubbe şeklinde sürülür.
Tabağa alınıp ufalanan kekler kremanın üzerinde serpiştirilir.
Tepsisi çıkarılan kelepçeli kabın kelepçesi tekrar keke oturtulur ve bir saat soğumaya bırakılır. Afiyet olsun
Köstebek Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt