Köstebek Pasta

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Coin
175,520
Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
Kekin arasına koymak için;
1 tatlı kaşığı damla çikolata
2 adet muz
Kreması için;
5 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Yarım paket kremşanti

Köstebek Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şeker ve yumurtayı beyazlayıncaya kadar çırpın. Sütünü, yağını ekleyin çırpmaya devam edin. Ununu, kabartma tozunu, vanilyasını ve kakaosunu da ekleyip çırpın.
Yağlı kağıt serdiğiniz ya da yağladığınız kek kalıbına harcı dökün, bir kaç kez yere vurun ve 180 derece fanlı ayarlı fırında 35 dakika kadar kontrollü pişirin, ben hiç açmadım kapağı üzeri hafif koyulaşmıştı o zaman biraz bekletip aldım fırından.
Kreması için de; vanilya ve kremşanti hariç bütün malzemeleri karıştırın. Ocağa alın ve kaynayınca vanilyayı ekleyin. Soğuyunca kremşantiyi dokun ve mikserle çırpın.
Ben acele ettim diye damla çikolatalar eridi ancak siz iyice soğuk olduğunda damla çikolataları da ekleyin harcınıza.
Kek soğuyunca ikiye bölün ve iç kısımlarından biraz sıyırıp alın, küçük küçük didin. Kremayı araya sürün ve muzları dilimleyip dizin. Ellerinizle biraz bastırın içine girsin muzlar ve biraz daha harç sürüp, diğer keki de kapatın. Üzerine yine harçtan sürün.
En son didilen kekten ve damla çikolatadan üzerine serpin. Bir gece bekledikten sonra daha hoş oluyor tadı. Afiyet olsun.
Köstebek Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Üst Alt