Köy Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı toz maya ya da yarım yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un
1,5 tatlı kaşığı tuz
Köy Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk iş olarak mayamızı ılık su ve şekerle karıştırıp ön mayalanma için bekletiyoruz.
Sonrasında kontrollü olarak un ekliyoruz, tuzu da una karıştırıyoruz.
Ele az yapışacak yumuşak bir hamur olacak şekilde unu azar azar ekleyerek hamuru toparlıyoruz.
Üzerini kapatıp kalın bir örtüyle sararak mayalanması için bekletiyoruz.
Hava sıcaklığına bağlı olarak mayalanma süresi değişiyor.
Hamurumuz kabını doldurduğunda ister köy ekmeği gibi yuvarlak, ister normal ekmek şeklini verin.
Tepsi mayası için fırını açmadan yarım saat daha fırında bekletin.
Sürenin sonunda fırını 180°c’ye ayarlayıp, üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
Ben iki katı kadar yaptım iki ekmeğim oldu.
Afiyet olsun.
Köy Ekmeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı toz maya ya da yarım yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un
1,5 tatlı kaşığı tuz
Köy Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk iş olarak mayamızı ılık su ve şekerle karıştırıp ön mayalanma için bekletiyoruz.
Sonrasında kontrollü olarak un ekliyoruz, tuzu da una karıştırıyoruz.
Ele az yapışacak yumuşak bir hamur olacak şekilde unu azar azar ekleyerek hamuru toparlıyoruz.
Üzerini kapatıp kalın bir örtüyle sararak mayalanması için bekletiyoruz.
Hava sıcaklığına bağlı olarak mayalanma süresi değişiyor.
Hamurumuz kabını doldurduğunda ister köy ekmeği gibi yuvarlak, ister normal ekmek şeklini verin.
Tepsi mayası için fırını açmadan yarım saat daha fırında bekletin.
Sürenin sonunda fırını 180°c’ye ayarlayıp, üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
Ben iki katı kadar yaptım iki ekmeğim oldu.
Afiyet olsun.
Köy Ekmeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı