Köz Biber Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
2 kg kırmızı biber
Yarım demet maydanoz
1 baş sarımsak
1 çay bardağı sıvı yağ yada zeytinyağı
1 çay bardağı sirke(elma yada üzüm farketmez)
1 yemek kaşığı kaya tuzu
Köz Biber Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle biberleri güzelce yıkayıp, bütün halde yağlı kağıt serili fırın tepsisine kurutarak diziyoruz.
Üst üste gelmeyecek şekilde yan yana dizilecek.
200 derece önceden ısıtılmış fırında arada bir çevirerek közlüyoruz. İsterseniz ateştede közleyebilirsiniz.
Közlenmiş biberleri sıcak sıcak poşete koyup, poşeti sıkıca kapatın, ılıyınca kabuklarını soyup suyunu süzdürün.
Daha sonra orta irilikte küp küp doğrayın, üzerine sarımsağı ince ince doğrayın, maydanozu da doğrayıp sirke, yağ ve tuzunuda ilave edip ezmeden karıştırın.
Yarım litrelik kavanozlara doldurun, kavanoz kapaklarını kaynatıp kurutarak sıkıca kapatın, bir tencereye kavanozları ters çevirip yarısına gelecek şekilde normal su koyup kaynatın, kaynamaya başladıktan sonra 10 dk kaynaması yeterli.
Kavanozları kaynadıktan sonra yine ters kalacak şekilde bir bezin üzerine koyup bir gece bekletin, ertesi gün çevirip buzdolabında yada çok serin bir yerde aylarca muhafaza edebilirsiniz, 2 kg biberden 2 yarım litrelik kavanoz çıkıyor .
Köz Biber Mezesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 kg kırmızı biber
Yarım demet maydanoz
1 baş sarımsak
1 çay bardağı sıvı yağ yada zeytinyağı
1 çay bardağı sirke(elma yada üzüm farketmez)
1 yemek kaşığı kaya tuzu
Köz Biber Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle biberleri güzelce yıkayıp, bütün halde yağlı kağıt serili fırın tepsisine kurutarak diziyoruz.
Üst üste gelmeyecek şekilde yan yana dizilecek.
200 derece önceden ısıtılmış fırında arada bir çevirerek közlüyoruz. İsterseniz ateştede közleyebilirsiniz.
Közlenmiş biberleri sıcak sıcak poşete koyup, poşeti sıkıca kapatın, ılıyınca kabuklarını soyup suyunu süzdürün.
Daha sonra orta irilikte küp küp doğrayın, üzerine sarımsağı ince ince doğrayın, maydanozu da doğrayıp sirke, yağ ve tuzunuda ilave edip ezmeden karıştırın.
Yarım litrelik kavanozlara doldurun, kavanoz kapaklarını kaynatıp kurutarak sıkıca kapatın, bir tencereye kavanozları ters çevirip yarısına gelecek şekilde normal su koyup kaynatın, kaynamaya başladıktan sonra 10 dk kaynaması yeterli.
Kavanozları kaynadıktan sonra yine ters kalacak şekilde bir bezin üzerine koyup bir gece bekletin, ertesi gün çevirip buzdolabında yada çok serin bir yerde aylarca muhafaza edebilirsiniz, 2 kg biberden 2 yarım litrelik kavanoz çıkıyor .
Köz Biber Mezesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı