Köz Biberli Yoğurtlu Patates Tanımı İçin Gereçler
3 adet közlenmiş biber
4 adet orta uzunluk patates
1 kutu konserve mısır
1 kutu konserve bezelye
1 adet havuç
4 adet kornişon turşu
Birkaç yaprak marul
2 su bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez (Süzme yoğurt kullanmazsanız 5 yemek kaşığı mayonez)
2 diş rendelenmiş sarımsak
Çok az tuz
Yasemin hanım marul yerine taze soğan kullanmıştı siz istediğinizi tercih edebilirsiniz
Köz Biberli Yoğurtlu Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kapya biberler yıkanarak suları süzülür ve üzerlerine bıçak ile bir kaç delikler açarak fırın tepsisine koyun 220 derece evvelce ısıtılmış fırında 25 dakika közleyin.
Patatesleri ortadan bölün ve kabuklarını soymadan biraz tuz ekleyerek bol suda haşlayın süzün ve kabuklarını soyarak soğuması için bekletin.
Közlenen biberler fırından alınır kabuğunu kolay soymak için üzerlerini poşet ile örtün ve şimdi sıcakken kabuklarını soyun bekletmeyin soğuyunca soymakta çok zorlanırsınız.
Kabuklarını soyulan kapya biberler küçük küçük doğranır( közlenirken sulandıklarından sularını süzülmesi için süzgece koydum)
Uygun bir kaba birer kutu konserve mısır, konserve bezelye, birkaç yaprak ince doğranmış marul, küçük doğranmış kornişon turşu, rendelenmiş havuç, küp doğranmış haşlanmış patates koyulur.
Üzerine yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve çok az tuz ek edilerek yavaşça patatesleri ezmeden karıştırılır ve servis tabağına alınır. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun
Köz Biberli Yoğurtlu Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet közlenmiş biber
4 adet orta uzunluk patates
1 kutu konserve mısır
1 kutu konserve bezelye
1 adet havuç
4 adet kornişon turşu
Birkaç yaprak marul
2 su bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez (Süzme yoğurt kullanmazsanız 5 yemek kaşığı mayonez)
2 diş rendelenmiş sarımsak
Çok az tuz
Yasemin hanım marul yerine taze soğan kullanmıştı siz istediğinizi tercih edebilirsiniz
Köz Biberli Yoğurtlu Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kapya biberler yıkanarak suları süzülür ve üzerlerine bıçak ile bir kaç delikler açarak fırın tepsisine koyun 220 derece evvelce ısıtılmış fırında 25 dakika közleyin.
Patatesleri ortadan bölün ve kabuklarını soymadan biraz tuz ekleyerek bol suda haşlayın süzün ve kabuklarını soyarak soğuması için bekletin.
Közlenen biberler fırından alınır kabuğunu kolay soymak için üzerlerini poşet ile örtün ve şimdi sıcakken kabuklarını soyun bekletmeyin soğuyunca soymakta çok zorlanırsınız.
Kabuklarını soyulan kapya biberler küçük küçük doğranır( közlenirken sulandıklarından sularını süzülmesi için süzgece koydum)
Uygun bir kaba birer kutu konserve mısır, konserve bezelye, birkaç yaprak ince doğranmış marul, küçük doğranmış kornişon turşu, rendelenmiş havuç, küp doğranmış haşlanmış patates koyulur.
Üzerine yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve çok az tuz ek edilerek yavaşça patatesleri ezmeden karıştırılır ve servis tabağına alınır. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun
Köz Biberli Yoğurtlu Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı