Köz Çorbası

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Köz Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
3 adet orta boy domates
2 adet orta boy kapya biber
1 adet orta boy kuru soğan
3 4 diş sarımsak
Tuz, karabiber
Taze biberiye
Roux için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un

Köz Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Fırını 200 dereceye ayarladım. Sebzeleri halka halka doğrayıp tepsiye dizdim.
Üzerine tuz karabiber ve taze biberiyeyi de ekleyerek önceden ısıttığım fırında karamelize olana dek pişirdim yaklaşık 30-40 dakika
Piştikten sonra ayrı bir tencerede tereyağ ve unu hafif kokusu çıkana kadar kavurdum. Sebzeleri ekledim.
İlk etapta 500 ml su ekleyerek tüm malzemeleri el blenderından geçirdim.
Ocakta kaynamaya aldım. Gerekirse ekstra su eklemesi yaparak kıvamını ayarlayabilirsiniz.
Servis aşamasında üzerine rendelenmiş kaşar peynir ekleyip afiyetle tükettik.
Dilerseniz sadece karamelize olmuş sebzeleri tencereye aktarıp üzerine su ekleyerek blenderından geçirebilirsiniz.
Roux yerine krema ilavesi de yapabilirsiniz.
Köz Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt