SoruCevap
Yeni Üye
Köz Patlıcan Ve Kapya Biber Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
3 adet bostan patlıcan
4 adet kapya biber
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Tuz
Üzeri için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Köz Patlıcan Ve Kapya Biber Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bostan patlıcan ve kapya biberi közleyin.
Közledikten sonra kabuklarını soyarak temizleyin ve küçük küçük doğrayın.
Bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyin.
4 diş sarımsak ekleyerek soteleyin.
Daha sonra köz patlıcan ve kapya biberini ekleyin.
Pulbiber, kırmızı toz biber ve tuzunu da ekleyerek 5 dk soteleyin.
Son olarak sos tavasında tereyağı ve kırmızı toz biber karışımıyla bir sos hazırlayın.
Mezeyi servis tabağına aldıktan sonra sosunuzu dökün. Afiyet olsun
Köz Patlıcan Ve Kapya Biber Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet bostan patlıcan
4 adet kapya biber
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Tuz
Üzeri için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Köz Patlıcan Ve Kapya Biber Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bostan patlıcan ve kapya biberi közleyin.
Közledikten sonra kabuklarını soyarak temizleyin ve küçük küçük doğrayın.
Bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyin.
4 diş sarımsak ekleyerek soteleyin.
Daha sonra köz patlıcan ve kapya biberini ekleyin.
Pulbiber, kırmızı toz biber ve tuzunu da ekleyerek 5 dk soteleyin.
Son olarak sos tavasında tereyağı ve kırmızı toz biber karışımıyla bir sos hazırlayın.
Mezeyi servis tabağına aldıktan sonra sosunuzu dökün. Afiyet olsun
Köz Patlıcan Ve Kapya Biber Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı