Son konular

Köz Patlıcan Yatağında Sebzeli Kavurma

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Köz Patlıcan Yatağında Sebzeli Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
500 gram kuşbaşı
5 adet yeşil biber (Yarım halka doğranmış)
3 adet kırmızı biber (Yarım halka doğranmış )
1 paket mantar (Ortadan bölünmüş)
5-6 adet közlenmiş patlıcan
6 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam pulbiber karabiber tuz kekik (Damak zevkine nazaran ayarlayabilirsiniz )
Beşamel sos için;
4 kaşık un
200 gram margarin
2.5 – 3 su bardağı süt
Tuz karabiber
Üzeri için;
Kasar peyniri (Rendelenmiş)

Köz Patlıcan Yatağında Sebzeli Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuşbaşını haşlıyoruz. Haşlanan kuşbaşını tereyağı aldığımız tavaya koyup kavuruyoruz. Baharatları ekliyoruz. Kavrulan kavurmaları alıp tıpkı yağ da sırayla kızartıyoruz.
Beşamel sosu için; tavaya yağı alıp, eriyince içine unu ekleyip kavuruyoruz. Kavrulan unun üzerine sütü ekleyip, kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Kaynayan beşamel sosun içine bir tutam tuz ve bir tutam karabiber atıp, altını kapatıyoruz. Közlenmiş patlıcanı biraz tuzlayıp, borcamın altına döşüyoruz.
Üzerine beşamel sosu ekliyoruz üzerine kasar peynirini döküyoruz ve orta kısmına kavurmayı koyuyoruz kenarına kızarttığımız zerzevatları dizip, en son orta kısmına biraz soğan ve domates diziyoruz.
190 derece fırında alt-üst pişmeye bırakıyoruz. Sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun
Köz Patlıcan Yatağında Sebzeli Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Köz Sebze Yatağında Nefis Köfte Tarifi İçin Malzemeler Köftesi için; 500 gram dana kıyma 1 adet yumurta 1 adet rendelenmiş soğan 2 diş rendelenmiş sarımsak 3 yemek kaşığı galeta unu 6 yemek kaşığı süt 1’er çay kaşığı karabiber, kimyon,kekik,karbonat ve toz kırmızı biber Tuz Bir tutam ince...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Yapımı Kolay Köz Patlıcan Yatağında Bulgur Köftesi Tanımı İçin Malzemeler Köfte için 1 su bardağı köftelik bulgur 1 su bardağı kaynar su 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı salça 2 diş sarımsak 1,5 çay kaşığı tuz Yarımşar çay kaşığı karabiber, pul biber, kırmızı toz biber, kimyon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Köz Sebzeli Ve Labneli Makarna Tanımı İçin Materyaller 4 adet közlenmiş patlıcan 5 adet közlenmiş kapya biber 4-5 adet közlenmiş yeşil biber 200 gr labne Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber 1 yemek kaşığı biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Köz Patlıcanlı Beşamel Soslu Tavuklu Börek Tanımı İçin Malzemeler 3 adet patlıcan 6 adet tel peynir 2 adet tavuk göğsü Marine için Zeytin yağı,tuz,karabiber, kırmızı toz biber, pul biber ve tavuk baharatı 2 adet yufka Yufkaları ıslatmak için 1 çay bardağı (en küçük boy) su 1 çay bardağı en küçük...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
  • Soru
Köz Biber Yatağında Kızarmış Zerzevat Tanımı İçin Gereçler 10 adet kırmızı biber 2 adet kabak 2 adet patlıcan İsteğe nazaran patates 8-10 adet sivri biber Tuz Pul biber Kızartmak için Sıvı yağ 1 kase sarımsaklı yoğurt Köz Biber Yatağında Kızarmış Zerzevat Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Üst Alt