SoruCevap
Yeni Üye
Köz Patlıcan Yatağında Sebzeli Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
500 gram kuşbaşı
5 adet yeşil biber (Yarım halka doğranmış)
3 adet kırmızı biber (Yarım halka doğranmış )
1 paket mantar (Ortadan bölünmüş)
5-6 adet közlenmiş patlıcan
6 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam pulbiber karabiber tuz kekik (Damak zevkine nazaran ayarlayabilirsiniz )
Beşamel sos için;
4 kaşık un
200 gram margarin
2.5 – 3 su bardağı süt
Tuz karabiber
Üzeri için;
Kasar peyniri (Rendelenmiş)
Köz Patlıcan Yatağında Sebzeli Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuşbaşını haşlıyoruz. Haşlanan kuşbaşını tereyağı aldığımız tavaya koyup kavuruyoruz. Baharatları ekliyoruz. Kavrulan kavurmaları alıp tıpkı yağ da sırayla kızartıyoruz.
Beşamel sosu için; tavaya yağı alıp, eriyince içine unu ekleyip kavuruyoruz. Kavrulan unun üzerine sütü ekleyip, kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Kaynayan beşamel sosun içine bir tutam tuz ve bir tutam karabiber atıp, altını kapatıyoruz. Közlenmiş patlıcanı biraz tuzlayıp, borcamın altına döşüyoruz.
Üzerine beşamel sosu ekliyoruz üzerine kasar peynirini döküyoruz ve orta kısmına kavurmayı koyuyoruz kenarına kızarttığımız zerzevatları dizip, en son orta kısmına biraz soğan ve domates diziyoruz.
190 derece fırında alt-üst pişmeye bırakıyoruz. Sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun
Köz Patlıcan Yatağında Sebzeli Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
500 gram kuşbaşı
5 adet yeşil biber (Yarım halka doğranmış)
3 adet kırmızı biber (Yarım halka doğranmış )
1 paket mantar (Ortadan bölünmüş)
5-6 adet közlenmiş patlıcan
6 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam pulbiber karabiber tuz kekik (Damak zevkine nazaran ayarlayabilirsiniz )
Beşamel sos için;
4 kaşık un
200 gram margarin
2.5 – 3 su bardağı süt
Tuz karabiber
Üzeri için;
Kasar peyniri (Rendelenmiş)
Köz Patlıcan Yatağında Sebzeli Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuşbaşını haşlıyoruz. Haşlanan kuşbaşını tereyağı aldığımız tavaya koyup kavuruyoruz. Baharatları ekliyoruz. Kavrulan kavurmaları alıp tıpkı yağ da sırayla kızartıyoruz.
Beşamel sosu için; tavaya yağı alıp, eriyince içine unu ekleyip kavuruyoruz. Kavrulan unun üzerine sütü ekleyip, kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Kaynayan beşamel sosun içine bir tutam tuz ve bir tutam karabiber atıp, altını kapatıyoruz. Közlenmiş patlıcanı biraz tuzlayıp, borcamın altına döşüyoruz.
Üzerine beşamel sosu ekliyoruz üzerine kasar peynirini döküyoruz ve orta kısmına kavurmayı koyuyoruz kenarına kızarttığımız zerzevatları dizip, en son orta kısmına biraz soğan ve domates diziyoruz.
190 derece fırında alt-üst pişmeye bırakıyoruz. Sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun
Köz Patlıcan Yatağında Sebzeli Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı