Son konular

Köz Patlıcanlı Beşamel Soslu Tavuklu Börek

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Köz Patlıcanlı Beşamel Soslu Tavuklu Börek Tanımı İçin Malzemeler
3 adet patlıcan
6 adet tel peynir
2 adet tavuk göğsü
Marine için
Zeytin yağı,tuz,karabiber, kırmızı toz biber, pul biber ve tavuk baharatı
2 adet yufka
Yufkaları ıslatmak için
1 çay bardağı (en küçük boy) su
1 çay bardağı en küçük boy) süt
Beşamel sos için
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı kadar süt (yavaş yavaş ekleyerek koydum biraz fazla biraz fazla olabilir)
Dövülmüş karabiber beyaz biber kırmızı biber taneleri (yada direk karabiber)
Biraz muskat cevizi rendesi
Tuz
Üzerlerine sürmek için
Kalan yufka sosu içine bir yumurta sarısı
Çörek otu

Köz Patlıcanlı Beşamel Soslu Tavuklu Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanları közleyip soyalım. Saplarını keselim.
Beşamel sos için tereyağını eritip unu uygunca kavuralım. Azar azar süt eği ile kıvamı açalım. Baharatlarımızı ve tuzu ekleyelim.
1 gece marinede dinlenmiş tavuk göğüslerini üzerlerine çizik atarak önlü gerili kızgın tavada kızartalım. Küçük modüllere dilimleyelim.
Yufkamızı tezgaha serip yarısına yufka sosu sürüp öteki yarısını üzerine kapatalım. Ortadan ikiye kesip geniş kısmına evvel közlenmiş patlıcanı koyalım.
Ortasını aralayıp az tuz ile tatlandıralım.
Üzerine biraz beşamel sos dökül 2 adet tel peynir koyalım.
Üzerine tavuk modüllerini serpip saralım.
Tavuklu kısmı üst gelecek biçimde tepsiye dizelim.
Üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
Ortasını dikkatlice karnı yarık üzere kesip kenarlarına çörek otu serpelim.
200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
Çıkarıp ortalarına tel peynir koyup peynir eriyene kadar tekrar pişirelim.
Üzerine maydanoz serpip servis edelim. Bayılmayan görmedim. İster sıcak sıcak ister biraz bekletip elinize alarak yiyin.Afiyet şifa olsundu.
Köz Patlıcanlı Beşamel Soslu Tavuklu Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Beşamel Soslu Üçgen Börek Tarifi İçin Malzemeler 1 tavuk göğsü 1 su bardağı kadar lor veya beyaz peynir 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı tereyağı 3 su bardağı süt 3 adet yufka Maydanoz Dereotu Taze nane Karabiber Tuz 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ 1/2 (yarım) çay bardağı süt 1/2 (yarım) çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Tavuklu Beşamel Soslu Patates Topları Tarifi İçin Malzemeler 1 kg tavuk göğsü 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı domates salçası 3 adet sarı kırmızı yeşil biber 2 adet soğan 3 diş sarımsak 4-5 adet kültür mantarı Tuz 1 çay kaşığı kara biber 1 çay kaşığı pul biber 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Beşamel Soslu Tavuklu Krep Tarifi İçin Malzemeler Tavuk harcı için: 2 adet tavuk göğsü 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet küçük soğan 2 adet yeşil sivri biber 1 adet kırmızı kapya biber 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı salça Tuz, karabiber, pul biber Krep için: 3 adet yumurta ( büyük boy ) 1.5 su su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Tavuklu Beşamel Soslu Yemeğim Tanımı İçin Malzemeler 3 orta uzunluk patates 1 adet tavuk göğüs 1 adet sivri biber 1 adet kırmızı biber 1 adet soğan 1 diş sarımsak 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası Pul biber Karabiber Kekik Tuz Beşamel sos için; 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Fırında Etimekli Beşamel Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler 500 gram kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü 1 paket mantar (400 gram) 2 orta boy kırmızı biber Tuz 1 paket etimek Beşamel sos için ; 2 yemek kaşığı tereyağ 3 yemek kaşığı un 2 buçuk su bardağı süt Karabiber, tuz Üzeri için ; Rendelenmiş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
Üst Alt