Kozalak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
125 gram margarin yada tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı nişasta
3 -3,5 su bardağı un
2 çay kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı vanilya
Kozalak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un ve kabartma tozu hariç diğer tüm malzemeleri derin bir kase içinde karıştırıyoruz.
Kabartma tozunu ve unu azar azar ilave ediyoruz yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak .
Sonra streçleyip buzdolapta 30 dk bekletiyoruz.
Daha sonra hamuru önce ikiye sonrada 10 +10 olarak bezelere ayırıyoruz .
Badem şeklini verip üzerine hamur spatulası ile şekil veriyoruz .
Postları yana kaydırarak bakabilirsiniz 180 derce fırında 12-14 dk pişiriyoruz.
İlk çıktığında yumuşak oluyor soğudukça kendine geliyor.
En son üzerine pudra şekeri serpip sunum yapıyoruz.
Deneyecek olanlara afiyet olsun
Kozalak Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
125 gram margarin yada tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı nişasta
3 -3,5 su bardağı un
2 çay kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı vanilya
Kozalak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un ve kabartma tozu hariç diğer tüm malzemeleri derin bir kase içinde karıştırıyoruz.
Kabartma tozunu ve unu azar azar ilave ediyoruz yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak .
Sonra streçleyip buzdolapta 30 dk bekletiyoruz.
Daha sonra hamuru önce ikiye sonrada 10 +10 olarak bezelere ayırıyoruz .
Badem şeklini verip üzerine hamur spatulası ile şekil veriyoruz .
Postları yana kaydırarak bakabilirsiniz 180 derce fırında 12-14 dk pişiriyoruz.
İlk çıktığında yumuşak oluyor soğudukça kendine geliyor.
En son üzerine pudra şekeri serpip sunum yapıyoruz.
Deneyecek olanlara afiyet olsun
Kozalak Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı