Kozalak Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
125 gram tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı nişasta
3 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kozalak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle un ve kabartma tozu hariç gereçleri karıştıralım.
Kabartma tozu ve unu azar azar ek ekleyip yumuşak bir hamur yapalım.
Streç folyoya sarıp buzdolapta 30 dk bekletiyoruz.
Daha sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde kesimler alıp badem biçimi verelim.
Üzerine kesikler atarak form verelim.
180 derece evvelce ısıtılmış fırında 15 dakika pişirelim.
Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip servis tabağına alalım. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun .
Kozalak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı nişasta
3 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kozalak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle un ve kabartma tozu hariç gereçleri karıştıralım.
Kabartma tozu ve unu azar azar ek ekleyip yumuşak bir hamur yapalım.
Streç folyoya sarıp buzdolapta 30 dk bekletiyoruz.
Daha sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde kesimler alıp badem biçimi verelim.
Üzerine kesikler atarak form verelim.
180 derece evvelce ısıtılmış fırında 15 dakika pişirelim.
Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip servis tabağına alalım. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun .
Kozalak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı