Kozalak Mantı Tarifi İçin Malzemeler
1 paket böreklik üçgen yufka
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Üzeri için ;
150 gram kıyma
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 adet soğan
Tuz, karabiber, pul biber
Yarım yemek kaşığı salça
1 kase sarımsaklı yoğurt
1 tutam maydanoz
Kozalak Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yufkaları iki -üç parmak kalınlığında kesiyoruz sıkı şekilde sarıyoruz, kızgın yağda kızartıyoruz.
Üzeri için; tavaya zeytinyağ koyup ısıtıyoruz, soğanları küp küp doğrayıp içine ilave edip, karıştırıyoruz, kıymayı ekleyip kavuruyoruz, baharatlarını ekliyoruz tekrar karıştırıyoruz, salçasını koyup güzelce karıştırıyoruz kavrulunca ocaktan alıyoruz.
Yufkaları tepsiye yerleştiriyoruz. Ortasına sarımsaklı yoğurt koyup üzerine kıymalı harcı döküyoruz.
Üzerine maydanoz ekleyip servis edebilirsiniz, afiyet olsun
Kozalak Mantı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 paket böreklik üçgen yufka
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Üzeri için ;
150 gram kıyma
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 adet soğan
Tuz, karabiber, pul biber
Yarım yemek kaşığı salça
1 kase sarımsaklı yoğurt
1 tutam maydanoz
Kozalak Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yufkaları iki -üç parmak kalınlığında kesiyoruz sıkı şekilde sarıyoruz, kızgın yağda kızartıyoruz.
Üzeri için; tavaya zeytinyağ koyup ısıtıyoruz, soğanları küp küp doğrayıp içine ilave edip, karıştırıyoruz, kıymayı ekleyip kavuruyoruz, baharatlarını ekliyoruz tekrar karıştırıyoruz, salçasını koyup güzelce karıştırıyoruz kavrulunca ocaktan alıyoruz.
Yufkaları tepsiye yerleştiriyoruz. Ortasına sarımsaklı yoğurt koyup üzerine kıymalı harcı döküyoruz.
Üzerine maydanoz ekleyip servis edebilirsiniz, afiyet olsun
Kozalak Mantı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı