Kozalak Şurubu Tarifi İçin Malzemeler
Çam kozalağı 20 adet
Su
2,5 su bardağı şeker
Kozalak Şurubu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kozalaklarımızı iyice yıkayıp derin bir kabının içinde su doldurup 2- 3 saat bekletiyoruz.
Suyunu süzüp tekrar iyice yıkadığımız kozalakları derin bir tencereye katıp üzerine su çıkasıya kadar doldurup orta ateşte kaynatıyoruz.
Kaynayınca suyunu süzüp tekrar taze su doldurup ocağa koyuyoruz.
30 dakika kaynadıktan sonra kozalak suyumuzu süzüyoruz.
Süzülmüş olduğumuz suyun içerisine 2,5 bardak şeker ekleyip 30 dakika daha kaynatıyoruz.
30 dakika kaynadıktan sonra yarım limon suyu ilave edip 15 dakika daha kaynatıyoruz.
Şurubumuz tamamen hazır olunca kavanozun içerisine kozalaklarımızdan katıp sıcak şurubumuzu ekleyip kapağını sıcak kapatıp ters çeviriyoruz. Şifa kaynağı şurubumuzu yetişkinler günde bir yemek kaşığı çocuklar ise bir tatlı kaşığı tüketebilir.
Kozalak Şurubu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Çam kozalağı 20 adet
Su
2,5 su bardağı şeker
Kozalak Şurubu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kozalaklarımızı iyice yıkayıp derin bir kabının içinde su doldurup 2- 3 saat bekletiyoruz.
Suyunu süzüp tekrar iyice yıkadığımız kozalakları derin bir tencereye katıp üzerine su çıkasıya kadar doldurup orta ateşte kaynatıyoruz.
Kaynayınca suyunu süzüp tekrar taze su doldurup ocağa koyuyoruz.
30 dakika kaynadıktan sonra kozalak suyumuzu süzüyoruz.
Süzülmüş olduğumuz suyun içerisine 2,5 bardak şeker ekleyip 30 dakika daha kaynatıyoruz.
30 dakika kaynadıktan sonra yarım limon suyu ilave edip 15 dakika daha kaynatıyoruz.
Şurubumuz tamamen hazır olunca kavanozun içerisine kozalaklarımızdan katıp sıcak şurubumuzu ekleyip kapağını sıcak kapatıp ters çeviriyoruz. Şifa kaynağı şurubumuzu yetişkinler günde bir yemek kaşığı çocuklar ise bir tatlı kaşığı tüketebilir.
Kozalak Şurubu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı