Közlenmiş Patlıcan Salatası Tanımı İçin Gereçler
4 adet topan patlıcan
8 adet kırmızı kapya biber yada (2 kavanoz közlenmiş patlıcan konservesi 1 kavanoz köz kapya biber konservesi hazır marketlerde satılıyor)
1 kilogram süzme yoğurt
1 su bardağı olağan yoğurt
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 paket klasik etimek
Salçalı Sos İçin
1 yemek kaşığı salça
2 adet büyük domates rendesi
1 yemek kaşığı kadar tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Silme çay kaşığı karabiber
Üzerini Süslemek İçin
Mısır tanesi
maydanoz vb. kullanabilirsiniz
Közlenmiş Patlıcan Salatası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcan ve kapya biberler güzelce yıkanıp kurutulup 240 derece evvelden ısıtılmış fırında yumuşayana kadar közlenir ya da közmatikle ocakta közlenir.
Közlenen sebzeler bir poşetin içine koyularak biraz beklenirse buharlaşıp kabukları daha çabuk soyulur istek edersiniz sıcak sıcak da soyabilirsiniz.
Kabukları soyulan patlıcan ve biberler küp küp doğranır sirke zeytinyağı tuz ile harmanlanıp tatlandırılır. Dikdörtgen borcama etimekler dizilir.
Üzerine közlenmiş ve doğranmış patlıcan ve biber karışımı etimeklerin her yerine gelecek biçimde yayılır, onun üzerine süzme yoğurt ve olağan yoğurt biraz tuz 2 diş sarımsak rendesi çırpılır patlıcanın üzerine eşit formda yayılarak düzlenir.
Domates sosu için domatesler rendelenir bir tavaya tereyağı koyularak eritilir, üzerine domates rendesi ve salça koyularak pişirilir karabiber ek edilir, tuzu denetim edilir. Soğutularak yoğurdun üzerine istediğiniz biçimde süsleyerek yerleştirebilirsiniz.
4 adet topan patlıcan
8 adet kırmızı kapya biber yada (2 kavanoz közlenmiş patlıcan konservesi 1 kavanoz köz kapya biber konservesi hazır marketlerde satılıyor)
1 kilogram süzme yoğurt
1 su bardağı olağan yoğurt
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 paket klasik etimek
Salçalı Sos İçin
1 yemek kaşığı salça
2 adet büyük domates rendesi
1 yemek kaşığı kadar tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Silme çay kaşığı karabiber
Üzerini Süslemek İçin
Mısır tanesi
maydanoz vb. kullanabilirsiniz
Közlenmiş Patlıcan Salatası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcan ve kapya biberler güzelce yıkanıp kurutulup 240 derece evvelden ısıtılmış fırında yumuşayana kadar közlenir ya da közmatikle ocakta közlenir.
Közlenen sebzeler bir poşetin içine koyularak biraz beklenirse buharlaşıp kabukları daha çabuk soyulur istek edersiniz sıcak sıcak da soyabilirsiniz.
Kabukları soyulan patlıcan ve biberler küp küp doğranır sirke zeytinyağı tuz ile harmanlanıp tatlandırılır. Dikdörtgen borcama etimekler dizilir.
Üzerine közlenmiş ve doğranmış patlıcan ve biber karışımı etimeklerin her yerine gelecek biçimde yayılır, onun üzerine süzme yoğurt ve olağan yoğurt biraz tuz 2 diş sarımsak rendesi çırpılır patlıcanın üzerine eşit formda yayılarak düzlenir.
Domates sosu için domatesler rendelenir bir tavaya tereyağı koyularak eritilir, üzerine domates rendesi ve salça koyularak pişirilir karabiber ek edilir, tuzu denetim edilir. Soğutularak yoğurdun üzerine istediğiniz biçimde süsleyerek yerleştirebilirsiniz.