Közlü Soslu Köpoğlu Mezesi (Göçmen Lezzeti) Tanımı İçin Gereçler
3 adet orta uzunluk patlıcan
2 adet kapya biber
4 adet yeşil biber
3 adet domates
Biraz maydanoz
Biraz dere otu
1.5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Üzeri ve sosu:
3-4 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı pul biber
Biraz tuz
Nane
1-2 diş sarımsak
Közlü Soslu Köpoğlu Mezesi (Göçmen Lezzeti) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcan ve kırmızı biberler delinerek fırında 200 derecede 15 dakika közlenir. (çok aşırı yumuşamasın).
Yeşil biberler ve soyulan domatesler biraz iri formda doğranır.
Maydanoz ve dere otu ince kıyılır. Közlenen patlıcan ve biber de biraz iri halde doğranır.
Tavaya zeytinyağı alınarak içine yeşil biberler atılarak sotelenir. Diriliğini kaybedince domatesler eklenerek sotelemeye devam edilir.
Domatesler diriliğini kaybedince patlıcan ve biberler eklenerek biraz sotelenir alınır.
Kasede yoğurt biraz çırpılır. İçine ezilmiş sarımsak eklenerek karıştırır.
Servis tabağına alınan meze müsaade üzerine yoğurt koyulur.
Tavada pulbiber ve nane ile kızdırdığınız yağı üzerine gezdirebilirsiniz.
En son üstüne maydanoz ve dere otunu ekleyip servis edebilirsiniz.
3 adet orta uzunluk patlıcan
2 adet kapya biber
4 adet yeşil biber
3 adet domates
Biraz maydanoz
Biraz dere otu
1.5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Üzeri ve sosu:
3-4 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı pul biber
Biraz tuz
Nane
1-2 diş sarımsak
Közlü Soslu Köpoğlu Mezesi (Göçmen Lezzeti) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcan ve kırmızı biberler delinerek fırında 200 derecede 15 dakika közlenir. (çok aşırı yumuşamasın).
Yeşil biberler ve soyulan domatesler biraz iri formda doğranır.
Maydanoz ve dere otu ince kıyılır. Közlenen patlıcan ve biber de biraz iri halde doğranır.
Tavaya zeytinyağı alınarak içine yeşil biberler atılarak sotelenir. Diriliğini kaybedince domatesler eklenerek sotelemeye devam edilir.
Domatesler diriliğini kaybedince patlıcan ve biberler eklenerek biraz sotelenir alınır.
Kasede yoğurt biraz çırpılır. İçine ezilmiş sarımsak eklenerek karıştırır.
Servis tabağına alınan meze müsaade üzerine yoğurt koyulur.
Tavada pulbiber ve nane ile kızdırdığınız yağı üzerine gezdirebilirsiniz.
En son üstüne maydanoz ve dere otunu ekleyip servis edebilirsiniz.