Son konular

Krema Soslu Et Yemeği

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Krema Soslu Et Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
300 gram ince dilimlenmiş dana bonfile
2 pırasa yaprağı
1 küçük havuç
2 domates
2 tutam maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 silik tatlı kaşığı nişasta
1 çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon
1 dış sarımsak
1 kapya biberi
1 fiske kadar muskat
1 et bulyon
3 yemek kaşığı zeytinyağı
100ml sıvı krema
1 bardak 250ml su

Krema Soslu Et Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Etlerimizi mümkünse biraz daha inceltmek adına dövüyoruz. Teflon tencere yada tavada etlerimizi zeytinyağ ile mühürleme işlemi yapıyoruz( kızartıyoruz).
Etlerimizi bir tabağa alarak sebzelerimizi ince ince doğruyoruz ve aynı tavada solana kadar kavuruyoruz.
Salçayı da ekleyip kavurduktan sonra etleri de ekleyerek üzerine bir bardak su ve tuz hariç tüm baharatları ve bulyonu da ekliyoruz.
Suyun yarısını etler çektikten sonra, suyundan iki yemek kaşığı alarak 1 tatlı kaşığı nişasta ve krema ile bir karışım hazırlıyoruz ve etin üzerine ilave ediyoruz.
Kısık ateşte etlerimiz pişene kadar bekliyoruz ve tuzu ekliyoruz. 2 dk daha pişirirdikten sonra yemek servise hazır.
Afiyet olsun. ☆

Krema Soslu Et Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Mantar Soslu Dana Küşleme Tanımı İçin Materyaller 1 kg dövülmüş dana küşleme 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı kekik Yarım çay bardağı zeytinyağı Sos için; 1 yemek kaşığı tereyağı 8-9 adet orta uzunluk kültür mantarı 1 paket krema 1 çay bardağı et suyu yada et bulyon 1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Özel Mantar Soslu Et Sote Tanımı İçin Malzemeler 1 kg az yağlı dana kuşbaşı et 1 büyük soğan 1’er tatlı kaşığı tuz pulbiber 1 çay kaşığı karabiber Yarım çay bardağı sıvı yağ Özel mantarlı sos için; 400 gram kültür mantarı 2 tane kapya biber Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 paket sıvı krema 1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Kremalı Mantar Soslu Antrikot Tanımı İçin Materyaller 800 gram dana antrikot 1 su bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı 1 tatlı kaşığı tane karabiber Sosu için; 500 gram kültür mantarı 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı Yarım su bardağı un Kemik suyu (kıvamına nazaran ayarlanacak) Krema (yaklaşık yarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Kremalı Mantar Soslu Et Tanımı İçin Malzemeler 400-500gr kuşbaşı et 1 adet soğan 10 tane kadar mantar (size kalmş sayısı) Maydanoz bikaç tutam 1 diş sarımsak 1 kutu krema Tuz Karabiber Köri baharatı bir çay kaşığı 1 yemek kaşığı tereyağı Yanına patates kızartması Kremalı Mantar Soslu Et Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Patates Püresi Yatağında Soslu Lokum Et (Sosuna Bayılacaksınız) Tanımı İçin Malzemeler 750 gram dana eti (Herhangi bir et de olur) Sıvıyağ 1 adet soğan 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı salça 2-3 bardak sıcak su Karabiber Tuz Kekik 1 tatlı kaşığı nişasta Yarım çay bardağı su Patates püresi için; 3-4...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
Üst Alt