Kremalı Biber Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
5-6 sivri biber
1 dolu yemek kaşığı un
1 küçük su bardağı soğuk süt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz karabiber
Üzeri için;
Yarım yemek kaşığı tereyağı
Toz kırmızıbiber yada pulbiber
Kremalı Biber Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Biberleri halka halka doğrayıp sıvı yağında soteliyoruz. Rengi dönünce bir kaşık un ilave edip unu da kavuruyoruz. Yaklaşık 1-2 dakika kadar.
Daha sonra soğuk suyu karıştırarak ilave ediyoruz ki kesilmesin. İlk başta süt çok gibi görünecek ben tırsmıştım mesela ama çok değil karıştırmaya devam krema haline gelecek.
Daha sonra tuz ve karabiber ekleyin. Ocaktan alın. Üzerine gezdirmek için tereyağını eritin ve tozbiber ile birlikte kızartın.
Servis tabağına biberi alın, üzerine yağı gezdirin sıcak servis edin ekmeği banaaaa banaaa yiyebilirsiniz.
Kremalı Biber Kavurması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
5-6 sivri biber
1 dolu yemek kaşığı un
1 küçük su bardağı soğuk süt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz karabiber
Üzeri için;
Yarım yemek kaşığı tereyağı
Toz kırmızıbiber yada pulbiber
Kremalı Biber Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Biberleri halka halka doğrayıp sıvı yağında soteliyoruz. Rengi dönünce bir kaşık un ilave edip unu da kavuruyoruz. Yaklaşık 1-2 dakika kadar.
Daha sonra soğuk suyu karıştırarak ilave ediyoruz ki kesilmesin. İlk başta süt çok gibi görünecek ben tırsmıştım mesela ama çok değil karıştırmaya devam krema haline gelecek.
Daha sonra tuz ve karabiber ekleyin. Ocaktan alın. Üzerine gezdirmek için tereyağını eritin ve tozbiber ile birlikte kızartın.
Servis tabağına biberi alın, üzerine yağı gezdirin sıcak servis edin ekmeği banaaaa banaaa yiyebilirsiniz.
Kremalı Biber Kavurması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı