Kremalı Bisküvili Pasta Tanımı İçin Gereçler
3 paket kakaolu petibör bisküvi
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı çiğ krema
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı krem şanti
1 yemek kaşığı kakao
Ganaj için;
1 paket çiğ krema
200 gram bitter çikolata
Süslemek için;
50 gram beyaz kuvertür çikolata
59 gram bitter kuvertür çikolata
Kremalı Bisküvili Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kremayı yapıp bir gece evvelden ağzı kapalı bir halde bir gece buzdolabına bekletiyoruz.
Krema için krem şanti hariç bütün gereçleri bi kaba alıp güzelce çırpıyoruz.
Daha sonra ince bir süzgeçle pişireceğimiz tencereye alıyoruz.
Daima orta ateşte karıştırarak pişiriyoruz burasına bilhassa dikkat edin
Kaynayan kremayı 5 dakika daha karıştırıp ocaktan alıyoruz.
Ocaktan aldığımız kremayı bir kaba alıp ağzını streçledikten sonra buzdolabına kaldırıyoruz.
1 gece dolapta bekleyen kremayı çırpma kabına alıyoruz üzerine 2 yemek kaşığı krem şantiye ekleyip güzelce çırpıyoruz şayet katıysa içerisine 1 yemek kaşığı süt yada çiğ krema ekleyebilirsiniz. Böylece istediğiniz kıvamı ayarlayabilirsiniz.
Bisküvileri çok hafif ıslatıp tepsiye diziyoruz daha sonra kremayı sürüp bu halde 3 yada 4 kat olucak biçimde devam ediyoruz.
Pastamız büsbütün bitikten sonra streçleyip 1 saat kadar dolapta bekletiyoruz.
Pastamız dolapta beklerken bizde ganajı hazırlıyoruz.
Ganaj için kremayı ocağa alıyoruz krema ısındıktan sonra ocaktan alıyoruz içine çikolatayı atıp eriyene kadar karıştırıyoruz.
Büsbütün soğuduktan sonra pastamızın üzerine döküyoruz.
Daha sonra farklı kaplarda bitter ve beyaz çikolatayı benmari yöntemi eritip süslüyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun yorum yapmayı unutmayın lütfen
3 paket kakaolu petibör bisküvi
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı çiğ krema
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı krem şanti
1 yemek kaşığı kakao
Ganaj için;
1 paket çiğ krema
200 gram bitter çikolata
Süslemek için;
50 gram beyaz kuvertür çikolata
59 gram bitter kuvertür çikolata
Kremalı Bisküvili Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kremayı yapıp bir gece evvelden ağzı kapalı bir halde bir gece buzdolabına bekletiyoruz.
Krema için krem şanti hariç bütün gereçleri bi kaba alıp güzelce çırpıyoruz.
Daha sonra ince bir süzgeçle pişireceğimiz tencereye alıyoruz.
Daima orta ateşte karıştırarak pişiriyoruz burasına bilhassa dikkat edin
Kaynayan kremayı 5 dakika daha karıştırıp ocaktan alıyoruz.
Ocaktan aldığımız kremayı bir kaba alıp ağzını streçledikten sonra buzdolabına kaldırıyoruz.
1 gece dolapta bekleyen kremayı çırpma kabına alıyoruz üzerine 2 yemek kaşığı krem şantiye ekleyip güzelce çırpıyoruz şayet katıysa içerisine 1 yemek kaşığı süt yada çiğ krema ekleyebilirsiniz. Böylece istediğiniz kıvamı ayarlayabilirsiniz.
Bisküvileri çok hafif ıslatıp tepsiye diziyoruz daha sonra kremayı sürüp bu halde 3 yada 4 kat olucak biçimde devam ediyoruz.
Pastamız büsbütün bitikten sonra streçleyip 1 saat kadar dolapta bekletiyoruz.
Pastamız dolapta beklerken bizde ganajı hazırlıyoruz.
Ganaj için kremayı ocağa alıyoruz krema ısındıktan sonra ocaktan alıyoruz içine çikolatayı atıp eriyene kadar karıştırıyoruz.
Büsbütün soğuduktan sonra pastamızın üzerine döküyoruz.
Daha sonra farklı kaplarda bitter ve beyaz çikolatayı benmari yöntemi eritip süslüyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun yorum yapmayı unutmayın lütfen